dissabte, 23 de novembre del 2013

Tossa d'Alp ( 2.538 m. )

Avui hem estrenat la temporada d'esquí amb la Montse. Les previsions eren poc favorables, risc d'allaus entre 3 i 4 sobre 5 gairebé a tot arreu i fort vent. Per tant, per tal d'assegurar-nos el tret, hem anat a fer la Tossa d'Alp. Es pot fer des de les pistes i per tant, t'estalvies el problema de les allaus.
Hem deixat el cotxe a peu de pistes, a Masella, a 1.617 m.
Hi hem arribat força d'hora i en comptes de pujar de dret, hem fet una gran volta, anant per les pistes familiars. Aquestes fan una gran marrada. Avui estaven tancades ja que la gran quantitat de neu feia que aquestes estiguessin colgades. La gràcia però és que la seva orientació feia que estiguessin arrecerades del vent. Només quan hem arribat a gairebé a dalt de tot, abans del refugi del Pic de l'Àliga, hem notat el vent en tota la seva intensitat. Ens feia anar enrere i ens colpejava la cara com milers de fines agulles.
Per cert que avui, una de les pells de foca de la Montse li saltava. Sort que portava allò que em digueren que sempre ha de portar un esquiador que faci muntanya, cinta aïllant. Amb aquesta ha pogut fixar la pell i hem pogut pujar fins al cim perfectament.
La baixada des del cim ha estat amb una neu fantàstica, tot i que el primer tram, ventat, era complicat. Feia tant vent que ens frenava. Ens deixava clavats i havíem d'acotar-nos fins a agafar velocitat. Ara, un cop hem anat a recer dels arbres, ha sigut molt agradable.
Un bon començament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

sembla mentida la neu que ha caigut amb tants pocs dies!

Sergi ha dit...

Sí. Fantàstic!!!!