dimarts, 27 de març del 2012

Lipdub a Perpinyà

Al Castellet a la final de rugbi
El proper dissabte 31 de març és el dia assenyalat per a manifestar-se a l'estat francès a favor de les llengües pròpies de cada regió. Hi haurà movilitzacions a tot l'hexàgon en favor del reconeixement d'aquestes llengües i a la Catalunya Nord, de manera especial, es farà tot gravant un lipdub pel català.
L'estat francès és un dels pocs estats que encara no reconeix altres llengües dins les seves fronteres fora del francès. Segurament, per aquells que es pregunten l'estat del català a la Catalunya Nord, els aniria bé saber com n'és de sibil·lí aquest estat. Un estat que actua implacablement, amb més bones maneres que l'estat espanyol, la testosterona la deixen pels braus rucs i es dediquen a reafirmar-se en articles constitucionals com el que diu que l'única llengua de l'estat és el francès. Ras i curt. Qualsevol altre llengua la consideren una molèstia i fins fa poc eren perseguides amb menys soroll que a Espanya, però de manera més efectiva. Blasmant i ridiculitzant les altres llengües, amb articles de pretesos experts parlant del dany irreparable sobre els infants - i de no fa gaire- que aprenen més d'una llengua, de la potenciació del francès com a ascensor laboral i social, de la mobilitat laboral dels funcionaris, fins i tot i per sobre de tot els mestres, enviats fora de la seva regió per tal d'eliminar possibles mestres catalanoparlants o occitans o alsacians... Tot i que sempre, a la llarga, molts poden tornar després d'anys de servei i un cop institucionalitzats. I així un llarg llistat de mesures.
Així doncs, si aquest dissabte podeu, ja ho sabeu. A Perpinyà hi falta gent. Per cert que darrerament sembla que no sortim d'una que anem a raure a una altra, i les que ens esperen...

El Lipdub a Perpinyà: el que cal saber per a participar-hi.


Com se passarà concretament hora per hora.
  • entre les 10 i les 11 tots els voluntaris i cantants han de ser al peu del castellet
  • 11h assaig amb els cantants
  • 11h obertura de les taules d'informació i de comptatge
  • 13h arribada de totes les entitats que tindran protagonisme al recorregut
  • 14h primera gravació
  • 14h 30 segona gravació
  • 15h tercera gravació
  • 15h30 quarta gravació
  • 16h balanç de la manifestació i parlament.

 IMPORTANT:
Els cantants hauran de ser al peu del Castellet abans de les 11h per a assajar. Tots han de saber perfectament la cançó .
Els voluntaris hauran de ser presents abans de les 11 del matí per a poder organitzar correctament la manifestació. Cada un ha de portar una armilla d'aquestes que duem al cotxe.
Els protagonistes: és a dir TOTHOM hauria de ser al peu del Castellet a la una del migdia per a posicionar-se al llarg del recorregut.
Gravacions: per raons evidents farem 4 gravacions, una a les 2, una a les 2h30, una a les 3 i una a les 3h30. Les raons evidents són les següents:
  • la gravació del Lipdub fa ofici de manifestació, és a dir d'ocupació de l'espai públic per a tenir un màxim de visibilitat
  • un Lipdub és un pla-seqüència, llavors si per una raó o per una altra fallès una gravació hem de fer-ne una altra i encara una altra... així que en farem 4 i al final guardarem la millor. 
Les gravacions duraran de 7 a 10 minuts. Entre cada gravació hi haurà animacions: parlaments, intervencions de cantants i informarem de l'actualitat de cada una de les manifestacions a nivell estatal.
Recorregut i posició dels diferents grups. Tots els grups, totes les entitats, totes les persones que no surten pas al plànol seran Plaça de la Victòria. 
Guió: demà publicarem el guió actuatzat
És important que TOTHOM sigui a plaça a partir de la 1 del migdia i quedi fins a final de les 4 gravacions.