dijous, 22 de juliol de 2010

Paraula de Montilla, José.

Benvolgut ( Posar-hi qualsevol nom amb carnet socialista );

El 28 de juny, en la meva intervenció després que es fes pública la decisió del Tribunal Constitucional sobre el recurs presentat pel PP contra l’Estatut, vaig fer una crida al poble de Catalunya per donar resposta massiva i unitària en defensa del nostre Estatut i per mostrar el rebuig a la sentència.


Un grup nombrós d’entitats socials i cíviques de Catalunya, encapçalades per Òmnium Cultural i els sindicats, han convocat, com sabeu, una manifestació per al dissabte que ve, dia 10 de juliol, a les 18 hores a Barcelona. La marxa està previst que surti de la confluència del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal.

Vaig dir que volia una resposta massiva i que estava disposat a encapçalar-la darrere el símbol més universal del nostre país, que és la senyera. En conseqüència, tot i considerant que és un fet excepcional en el capteniment del President de la Generalitat, assistiré a la manifestació, convençut que en aquest moment Catalunya ha de mostrar la màxima unitat i fortalesa.


El PSC, responent a la meva crida, assistirà a la manifestació per expressar el rebuig a la sentència, i en defensa de la integritat de l’Estatut votat pels catalans i catalanes, i ho farà també amb la bandera de Catalunya. A tots us demano que m’acompanyeu i que la participació dels socialistes catalans sigui massiva, pacífica i exemplar.


Rebeu una salutació ben cordial.


José Montilla


Aquesta carta la va enviar uns dies abans de la manifestació del 10 de juliol en José Montilla a tots els socialistes de Catalunya. En ella deixa entendre que n'és l'atiador tot dient:

...vaig fer una crida al poble de Catalunya per donar resposta massiva i unitària

però que de cap manera la convoca ja que...

Un grup nombrós d’entitats socials i cíviques de Catalunya, encapçalades per Òmnium Cultural i els sindicats, han convocat una manifestació

Tot i això, tot i ser-hi convidat, com tothom, posa les seves condicions tot dient que

...estava disposat a encapçalar-la darrere el símbol més universal del nostre país, que és la senyera.

i és clar, va crear un conflicte. Un debat que ja mostrava que segurament la unitat reclamada

Catalunya ha de mostrar la màxima unitat i fortalesa.

duraria ben poc.
Com aquell de l'acceptem pop com a animal de companyia? Doncs vaja, que en Montilla no accepta una altra capçalera que la seva. I gràcies a diferents malabarismes, va ser una manifestació unitària però dies després, la unitat pregonada s'ha trencat i esmicolat al congrés, quan el germà gran, diguem-n'hi PSOE, ha sentenciat i els mesells catalans, han acatat.

Tornant doncs a la carta, al final canvia el sentit de la manifestació ja que diu

... assistirà a la manifestació per expressar el rebuig a la sentència, i en defensa de la integritat de l’Estatut votat pels catalans i catalanes...

quan des d'Òmnium es va apostar clar pel dret a decidir amb l'eslògan Som una nació, nosaltres decidim.

Vaja, que a més d'atribuir-se mèrits i de manipular el sentit de la manifestació, després és incapaç d'aplicar allò que demanava, aquella unitat i fortalesa i a la primera bufada, com un castell de naips, s'esfondra servilment i ploriqueja assenyalant cap a un altre costat.