dimarts, 12 de gener del 2010

Les matemàtiques en vertical

Fa uns dies em va trucar el Cesc, el director de la Bressola de Prada, demanant-me si els podia fer cinc cèntims de com treballar les matemàtiques en vertical. La qüestió és que durant uns anys vaig treballar-hi a Prada i sabent que m'agraden força les matemàtiques em llençà el caramel hàbilment.
La temptació em seduí. D'una banda tornar a veure antics companys de feina, alguns molt més que això, ja que després de cinc anys convisquen intensament, com un dia ja vaig dir, esdeveniren la família del Nord i de l'altra el repte de posar blanc sobre negre d'allò que creiem que sabem, em féu acceptar el repte. Vaja, tirar-m'hi.
Ara, sabedor que és un gran repte i que potser serà difícil satisfer les seves necessitats. Avui, després de força dies preparant-me la sessió, crec que ja començo a estar a punt, si més no amb les eines de què disposo. No n'hi ha més.
Així doncs, encara que el repte és gran, potser massa gran, el temps dirà. La sessió serà d'una hora, inicialment havia de ser d'hora i mitja però s'ha escurçat i va destinada als mestres d'Inicial fins a Secundària de la Bressola. Tota una gran família.
Dilluns, ja havent paït la xerrada, decidirem si ha estat profitosa o no. De moment us deixo, per si a algú li interessa, un recull d'activitats matemàtiques que poden servir per a treballar en vertical.
A la dreta, a temes d'escola, n'hi ha algunes més.

2 comentaris:

Josep ha dit...

"Pitx"!

L'enllaç no va!

Sergi ha dit...

Em sembla que ja està. Ho he hagut de posar en diferents documents.
Ara em sembla que ja va.