dimarts, 5 de gener del 2010

Carta als reis, per si de cas.

Ben trobats reis d'orient;
Aquest any m'he portat... com ho diria? Per alguns bé, no tan bé per d'altres, però sempre he actuat de cor, que ja és molt. Per això, perquè crec que potser m'ho mereixo, m'agradaria demanar-vos quatre coses. Res, nimietats.
Per a mi no us demanaré gaires coses, que aquest any ja ha estat especial amb l'arribada del meu fill, però posats a demanar-ho tot, us l'escric.
Del món, de la pau, la germanor i la solidaritat, dispenseu-me però per no repetir-me, que ja us ho demanen d'arreu, us en lliuraré. Feu allò que us diguin d'altres més saberuts i segur molt més experimentats, que avui, miraré cap endins.
Aquí estic, amagat en un petit racó del sud d'Europa, mal conegut però molt estimat, i més cobdiciat i m'agradaria demanar-vos algunes coses per millorar.
De l'escola feu-ne la veritable eina de futur. Una escola que garanteixi infants feliços i encuriosits, que la resta ja vindrà sola, ajudats de les famílies.
De la salut, això, tenir-ne i en cas de mancar-ne, seguir disposant de grans professionals, amb tot el temps del món, perquè no? I ben equipats.
També m'agradaria que a ningú li faltés el plat a taula, ves, quan t'acostumes a menjar, dol haver-ho de deixar i del sostre per aixoplugar-se, ara que ja heu fet el primer pas, deixant moltes cases buides, potser ho podríem també acabar d'arreglar.
I una altra demanda seria per la natura. Bella paraula aquesta. Sé que molts també us ho demanen però per si de cas, perquè casa nostra és petita i des d'allà dalt estant potser no es veu tot, ajudeu-nos a tenir cura dels nostres boscos i muntanyes, prats i rierols, mars i fondalades, que poc tenim i molt apretem.
Ja ho sé, semblava que només volia quatre coses però quan t'animes vas fent, ja se sap, demanar és gratuït. Però perquè no us queixeu i per fer-vos-ho més fàcil només us demanaré una cosa, per si aquestes altres no podeu, ja que amb una farem.
Doneu-nos el dret a decidir, el dret a ser independents, que de la resta, ja ens n'ocuparem.
Atentament un servidor més.

2 comentaris:

Arnau ha dit...

Tot i no estar d'acord en els teus planteixaments, he de reconèixer que escrius molt be.

Per si de cas els reis encara tenen ocasió de llegir aquesta carta, aprofito per fer una petició mes. Que els nostres dirigents, en tots els nivells, gestionin adequadament els nostres recursos, i que posin les necessitats de les persones per davant del seus interessos polítics, que es dupliquin les administracions quan això ajudi a gestionar millor els recursos i donar mes serveis, i que redueixin les administracions quan suposin un cost innecessari o una burocràcia addicional. Res es blanc o negre. Com vos sabeu, hi ha coses que es gestionen millor localment, i altres que s’optimitzen des de una mirada mes global.

I una altre cosa... Que s’oblidin uns i altres polítics de definir els meus sentiments o les meves prioritats. Que d’això ja m’encarrego jo solet.

Felicitats per el blog.

Un català català,

Arnau

Sergi ha dit...

D'entrada gràcies.

I m'afegeixo a la teva demanada.

Sí senyor.