dijous, 19 de novembre del 2009

Per què no se'n parla a TV3?

Si ens refiem del què surt a les notícies de televisió, la consulta popular pel dret a l'autodeterminació s'ha extingit. De cop i volta s'ha fos. Els actes que se celebren arreu del país són fum. Res de res. Ningú no es mou, ningú segueix l'estela iniciada pels arenyencs.
Doncs bé, malgrat que centenars de persones, qui sap si milers, es mouen per activar un país, res de res. Ni un trist mot al noticiari.
Ja no se'n parla, ningú diu ni piu i només en sabem de la seva existència pels mitjans de comunicació escrits, i només alguns. Sort d'aquests, que si no...
Ara, sapigueu que les consultes van endavant, uns 180 municipis han fet el pas i la nostra, TV3, tot i així tampoc no en parla.
Per això, vull fer-vos seguir un correu que m'ha arribat i si ho creieu convenient, envieu-lo a les adreces següents comunicacio@ccma.cat, politica@tv3.cat, premsa@tv3.cat i la més important, emaymo.j@tv3.cat, de l'Ernest Maymó, Cap d'edició dels Serveis informatius de TV3.
Qui sap, potser després en començaran a parlar, tot i que no els interessa massa, malgrat que és un fet capdalt doncs per primer cop, els catalans podrem dir què volem.

Així doncs, aquí teniu un model d'escrit per enviar:

Benvolgudes, benvolguts,

Arran de la consulta popular d’Arenys de Munt del 13 de setembre (13-D), la societat civil catalana, s’està organitzant per demanar al Parlament Europeu el dret a poder fer una consulta democràtica sobre la independència de Catalunya.

El proper 13 de desembre (13-D), més de 180 municipis catalans, amb les mateixes normes i criteris, faran la consulta, per poder sumar tots plegats i expressar a la comunitat internacional, quina és la voluntat d’aquest país, i una gran quantitat de pobles ho estan preparant per al 2010.

Aquesta nova via neix de les Directrius europees, aprovades per tots els estats que la composen, inclòs l’Estat espanyol.

Sens dubte estem iniciant el camí històric de fer realitat la nació catalana com un estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea, si així ho decideix de manera democràtica la ciutadania.

Els mitjans de comunicació escrita, en fan un ressò discret, però els grans mitjans corporatius de ràdio i televisió, obvien aquests fets per consignes que coarten la llibertat dels professionals dels mitjans informatius.

Per què TV3 no informa a la ciutadania de totes les activitats que s’estan fent arreu de Catalunya a l’entorn de les consultes sobiranistes del 13-D?

PER QUÈ TV3 NO INFORMA als propis CATALANS que comencem a canviar el rumb de la nostra història?

Atentament,

xxxxx"


Potser després de milers de correus, un dia en sortirà un breu al telenotícies, entre l'eufòria dels resultats de la selecció veïna i els accidents a Villabotijos d'Avall...
Ah, a més tenen un repte gran. El dia 13 hi ha la Marató i tindran el dilema del seguiment. Què prioritzaran, un espectacle mediàtic de la casa o bé un episodi del país que pot esdevenir el tomb en la història de la nació?
Jo molt em temo que veurem més balls de saló i col·loquis soporífers que un seguiment a peu d'urnes.

3 comentaris:

L'home que posava paraules als sentiments ha dit...

No sé per què se't fa estrany. Els serveis informatius estan controlats per la força majoritària del tripartit. No parlaran de coses que vagin contra dels seus interessos. El seu marc de referència cada cop és més coincident amb el dels infornatius de la tele espanyola. Sap greu, però és així. De moment encara no se'ls ha acudit canviar el mapa del temps, com han fet al País Basc, ni aprovar una moció per a que la selecció espanyola vingui a jugar. Temps!

Josep ha dit...

Hola, "L’home que posava paraules als sentiments".

Crec que a cap de nosaltres se’ns ha de fer estrany que des de les televisions privades s’eviti parlar del referèndum sobre la independència de la Nació Catalana. Pot no agradar-nos, pot ser poc ètic, poc objectiu, anar contra el codi deontològic del periodisme..., però estan en el seu dret.

El que no podem permetre de cap manera, és que una televisió pública, que PAGUEM TOTS, no es faci ressò de l’actualitat de la Nació Catalana. És una autèntica vergonya!!!

El pitjor, però, és aquest conformisme que s’ha instal•lat entre tots nosaltres, aquest conformisme del "no si pot fer res”, del “faran el que ells voldran",... Ja està bé!!! És hora de queixar-se. No únicament a les tertúlies amb amics, ben asseguts davant d’un bon cafè. Ja va sent hora de que ens fem escoltar!

Creieu que hi hauria un referèndum sobre la Independència de la Nació Catalana si tots fóssim tan conformistes? Jo penso que no! Si volem que el dia després, la votació tingui algun efecte en la nostra Societat, més val que comencem a despertar-nos!

Sergi ha dit...

Caram Josep, crec que has parlat sàviament.