dissabte, 3 d’octubre del 2009

Madrid 2016

Quan es va anul·lar la decisió de l'assemblea de Fresno on s'acceptava la selecció catalana d'hoquei com a membre de ple dret, quan amb joc brut es deixa a Catalunya fora de les curses de muntanya com a País, quan en el bowling fan xantatge no presentant-se per no competir amb Catalunya o en moltes altres ocasions, aleshores no han parlat de solidaritat entre pobles, ni de justícia, ans al contrari. N'eren els inductors d'aquestes males arts i se'n vantaven.
I un se n'anava a dormir indignat, amb la raó de part nostra, però sense res a fer. Sabedor de la injustícia comesa, però amb les mans lligades com a país, doncs no ens regim per criteris raonables i equitatius ni pel bon fer. Són altres els valors que regnen al món real, des de l'amiguisme al diner, sempre passant per l'estat. Un estat a punt per recordar-nos on estem.
Així doncs, quan ahir, després d'unes votacions ajustades, de copets a l'espatlla de moltes autoritats de poca feina i de molts pressentiments escampats, varen anunciar el resultat de la seu organitzadora dels Jocs Olímpics del 2016, se'm va escapar un lleu somriure. Què dic lleu, una rialla d'orella a orella.
No per Madrid, que ni em va ni em ve, que m'és una ciutat tan propera com Lió, sinó per tot l'espanyolisme que hi ha al darrera d'aquesta aposta, pel retorn de la moneda.
Fet i fomut els JJOO no deixen de ser un gran circ, on els valors que hi imperen són els econòmics, - de què sinó la Xina n'hagués organitzat un? - però tot i que valen el què valen, és un plaer veure tots aquells grans prohoms espanyols tocats. Encara que només siguin uns instants, encara que només sigui en aparença. Veure les seves il·lusions esmicolades, esquinçades com fan amb els nostres somnis, m'omplí. Em sadollà. I més havent llegit les declaracions d'abans i després, d'aquesta prepotència que emanen, d'aquest fer que promouen.
Allà no els han servit de res els contactes, el tocar manetes, les pressions, allà els han deixat amb un pam de nas. Així doncs, Espanya haurà d'esperar-se per organitzar els seus primers JJOO i si el 2016 Madrid vol ser seu, ho haurà de ser del Campionat Internacional de Mus.