diumenge, 20 de setembre del 2009

Nou referèndum a Goenkale

Que en són de bons. Un brindis per ells. Els grups pro-amnistia bascs han convocat una manifestació en suport dels presos de Goenkale. Ràpidament, Dignidat i Justícia, garant de les llibertats, ha demanat a l'Audiència Nacional que suspengui la manifestació. Que la prohibeixi, què s'han cregut aquests manifestar-se pels presos de Goenkale.
L'aparell de l'estat, lent per tot menys per aquests temes - referèndums inclosos - ha posat en marxa tota la maquinària, la piconadora s'ha engegat, els despatxos s'han omplert, els programes s'han activat... excepte el google maps i l'atles clàssic. Les presses, ja se sap, no tenien temps per verificar. I és una llàstima, s'haurien estalviat fer el ridícul més espantós. Goenkale, el preciós poble de Goenkale, amb les seves fonts, els seus carrers i els presos d'allà... no existeix, és un poble de ficció d'una sèrie de televisió basca.
Sembla ser que Dignidad i Justícia haurà de revisar les seves fonts i potser s'haurà de comprar un atles abans de posar el crit el cel.
Ara, jo em pregunto: Que no són del país basc aquests erudits? Que no es coneixen la geografia del seu país, aquests intel·lectuals? O potser vetllen pels bascos des de l'estranger?
Ja se sap, és més fàcil cridar i desqualificar que informar-se i fer un treball seriós. I bromes a part això no deixa de ser un clar exemple de com funcionen certes organitzacions i si molt m'apures l'estat. Actuen, condemnen i després verifiquen.
Després d'això però, no sé si podran passejar pel país basc amb gaire dignitat i menys demanar justícia quan no es prenen la molèstia d'estudiar els casos que denuncien.
Avui, gràcies a la imaginació d'algú, se'ls ha vist el llautó.

1 comentari:

Cesc ha dit...

per si en voleu més informació, aquí teniu l'enllaç de la crònica que en fa el diari objectiu i neutral ABC. La crònica d'una manifestació que mai va succeir, això és periodisme d'investigació, seriós i contrastat. Bon gol els han fotut!
http://www.abc.es/20090920/nacional-terrorismo/garzon-permite-homenajes-presos-20090920.html

Cesc.