dissabte, 7 de febrer del 2015

Tossa d'Alp cara B ( 2.536 m. )

Des del Coll
Per fi. Després del fiasco de la darrera sortida de la temporada passada, quan se'm van trencar les fixacions al Pic de la Mina, avui hem anat a fer la Tossa d'Alp des del Coll de Pal sense incidents.
Hem quedat força d'hora amb el Marc i després de fer una aturada a Guardiola, a fer un cafè, hem passat a buscar al Carles a Gréixer.
Hem pujat en cotxe per una pista neta i asfaltada fins al coll i hem aparcat al final del tros asfaltat. Allà va a parar una pista vermella de l'estació d'esquí. Hem pujat al costat d'aquesta, però el vent que ha fet aquests dies, ha deixat els voltants de les pistes força pelats, amb clapes i al final hem acabat pujant per la pista. Això sí, per una neu boníssima. El Carles amb raquetes, potser el que pujava millor per fora pistes.
Es puja força ràpid, només hi ha uns cinc-cents metres de desnivell. Hem començat amb algunes clarianes però poc a poc el cel s'ha anat tapant i al final, una boira persistent i un vent gelat ens han acompanyat en l'ascens i bona part del descens. La sensació de fred era força acusada. A dalt hem fet una aturada al refugi on, en dies clars, es veu bé la Cerdanya i el Cadí, però avui no es veia res.
Després de prendre quelcom, hem baixat ràpid. Una baixada força divertida per ser la primera de la temporada però amb massa sensació de fred tota l'estona. Massa vent i gens de sol. Sort de la companyia.

Al cim