dilluns, 1 de març del 2010

On és Wallymas?

Felip Puig atribueix l'absència de dirigents de CDC al 28 F a problemes d'agenda... sí, senyor, l'has brodat! I posem que ens ho creiem, aleshores em pregunto: Quina és l'efemèride prou important com per impedir que els dirigents de CDC donin suport públic als diferents municipis que estan realitzant la consulta sobre la independència? o també, és possible que se n'hagin assabentat a última hora i no hagin pogut preveure-ho i modificar l'agenda, com bé fan quan s'escapoleixen de la feina - Parlament - quan els interessa? i per acabar de reblar el clau, què els ha impedit d'animar avui un vot que mesos abans demanaven?
No ho sé i no els entenc. Crec que és allò de nedar i guardar la roba, la típica estratègia de conservadors que es mouen segons els sondejos. D'entrada no em semblaria malament, allà cadascú amb la seva estratègia i qui els vota, però el què em sorprèn, és que puguin canviar tan ràpid d'opinió i passar d'abanderar amb d'altres una iniciativa a esvair-se hàbilment sense ni ruboritzar-se.
Probablement deu ser millor per a ells no sortir a cap fotografia en un col·legi electoral que excusar-se, ja que si bé les paraules se les emporta el vent i l'endemà se'ls pot donar la volta, les imatges són més difícils de manipular, eren allà i hi donaven suport o si més no ho seguien i per tant es posicionaven. Visca Maquiavel, visca de maièutica!
Fa poc vaig veure una pel·lícula que me'ls recordà, Braveheart se'n deia. Era un film sobre nobles escocesos amb possessions a Escòcia i Anglaterra, gairebé com els nostres amics. Doncs bé, aquests, davant d'un conflicte amb l'invasor anglès - tenir possessions a territori enemic no està renyit amb el sentiment nacional - amb els homes de les seves terres del nord donaven suport als escocesos, mentre que amb els súbdits del sud, als anglesos. Són com els penells, sempre a favor del vent, vetllant pels seus interessos i no pel país. Cal reconèixer-ho doncs, són uns hàbils estrategs, però també són uns mal patriotes, si més no catalans.

2 comentaris:

Josep ha dit...

La resta de formacions polítiques, moltes d'elles al govern, tampoc han donat un gran exemple!!!

Entenc que ataquis a CiU, però la resta de personatges no es mereixen pas una crítica millor.

Sergi ha dit...

No són els únics i fins i tot alguns que donaven suport, potser valdria més que no es volguessin fer veure tant, però la queixa és per aquest joc d'ara hi sóc i ara no, aquest marejar la perdiu.
De la resta, el mateix. Entenc que era una iniciativa popular, però si s'hi és al principi, cal ser-hi fins al final i no buscar excuses de mal pagador.