dimarts, 23 de març del 2010

El setge comença al Nord

Mal moment per a la Catalunya Nord, ara que George Frêche guanya les eleccions a president del Consell General del Llenguadoc-Rosselló. Aquest personatge va dir al 2008:

"Els catalans em fan cagar. Els enculeu durant dos anys, els deixeu reposar dos anys més i els dos anys finals els dieu que els voleu, amb bones paraules, els hi feu un petit institut per a quatre saberuts... tots contents, però com que parlen català, ningú els entén a tres quilòmetres de casa"

I ara, aquest ésser ha de defensar els interessos dels nord-catalans? I del català ? Sembla ser que el llenguatge barroer, el tracte despectiu i l'insult populista atrauen els vots, allà a les espanyes per allò de la testosterona i a la França pel seu refinat cinisme, al mig, com no, els catalans.
Amb aquests veïns, encara és estrany que hàgim sobreviscut tant de temps com a poble, potser perquè tenim aquella cintura que permet capejar els temporals i perquè no som com d'altres, que davant d'un enfrontament es quadren i poden trencar-se, som més capaços de vinclar-nos. Sembla que la història ho corrobora.
Ara, no ho defensaré, no crec que sigui el millor, és el què hi ha però no m'agrada gaire. Em sembla que d'ara endavant, al nord de Catalunya i a al sud, vist com pinta la credibilitat del ZP, caldrà començar de nou a practicar amb la cintura. Mai se sap per on vindran els cops.