dimecres, 24 de març del 2010

I són aquí, i són aquí... els catalans

Després de l'èxit d'enguany - va per tu Carod - de tres grans clubs catalans, a saber l'USAP, el Barça i els Dragons, la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà ha creat una Petita Guia pels afeccionats nord-catalans.
Aquesta guia és un projecte de sensibilització vers la llengua catalana a través de l'esport. A la primera fase es repartirà entre els afeccionats aquest llibret de 36 pàgines, bilingüe, amb la història, les dades i altres informacions de cada club a més d'una presentació de la llengua i cultura catalana.
Més endavant, un jingle creat per Gerard Jacquet a partir del " I són aquí, i són aquí els catalans... ", cançó originària francesa usada per animar als nostres jugadors, serà difós als estadis i pels mitjans de comunicació, per tal d'escampar-ne la versió en català.
És una iniciativa que pretén fer servir l'esport i l'èxit d'aquests clubs com a catalitzador per a la recuperació de la llengua catalana a la Catalunya Nord. Un petit pas més cap a la normalització del país.