diumenge, 6 de març del 2016

Tosa d'Alp (2.536 m. )

Després de mesos de sequera, ja fos perquè no hi havia neu, ja fos perquè els astres no es conjuraven per poder fer una escapada a esquiar, avui hem anat a esquiar amb la Montse. I en feia de dies que no anàvem plegats. De fet, un parell d'anys. Entre pitos i flautes, el temps ha anat passant, però avui, hem pogut esquiar.
Hem quedat d'hora. Les previsions meteorològiques no eren pas gaire dolentes i per tant, hem decidit anar cap a Porta, però només entrar a la vall, ja nevava i els rètols lluminosos indicaven que calia posar cadenes. Per tant, preveient que segurament l'esquiada no seria massa bona, hem fet mitja volta i hem decidit anar cap al Puigmal. Aquella banda es veia ennuvolada però tranquil·la. Ara bé, només passat Er, ha començat a nevar i la carretera ja es veia blanca. Ara que han tancat les pistes d'Er, els llevaneus no hi passen, d'altra banda què hi haurien de fer allà i per tant, altre cop mitja volta i cap a una destinació segura. Cap a Masella. De fet es veia destapat i per tant, ja no hem dubtat més.
Hem deixat el cotxe al pàrquing i ran de pistes hem començat a foquejar cap amunt, cap a la Tosa d'Alp. La neu estava fantàstica, tant de qualitat com de quantitat i si bé és cert que el dia s'ha anat tapant, també hi ha hagut intervals de clarianes.
Feia temps que no esquiava i avui, de nou, hi hem tornat i ha estat un plaer.   

Pedraforca i Cadí.