dimarts, 24 de juliol del 2012

Cambra d'Ase ( 2.750m.) i Torre d'Eina ( 2.850 m.)

Circ del Cambra d'Ase
Diumenge vàrem anar amb la Montse a fer el Cambra d'Ase. La idea era pujar per la canal del mig per tal de prendre mides pel proper hivern anar-hi amb esquís.
Vàrem sortir de l'estació d'esquí de Sant Pere dels Forcats a la Catalunya Nord. L'estació es troba a uns 1.500 m. d'alçada. Seguint marques grogues i entremig de les pistes vam anar pujant fins al circ del Cambra d'Ase.
Allà, per la tartera de la canal del mig vàrem enfilar fins a dalt del cim, tot passant pel costat i valorant, la Canal de Vermicelle, per on es puja a l'hivern quan està nevat. La veritat és que es veu força dreta, encara que quan t'hi acostes la cosa es va aclofant. Qui ho sap, potser sí que ho remuntarem amb els esquís a l'esquena.
Dalt del cim
Ja a dalt del cim i veient que era d'hora, vàrem decidir anar fins a la Torre d'Eina, un cim que està a tocar de l'Olla de Núria i que per tal d'arribar-hi no cal perdre gaire alçada. Fet i fomut una horeta més.
Un cop fet l'altre cim vàrem desfer el camí altre cop fins al cim del Cambra d'Ase i després vàrem baixar pel llom, passant pel Pic de l'Home Mort i de nou fins a les pistes. En aquest tram ens vàrem trobar un parell de dones franceses que ben desorientades, malgrat el mapa i el llibre que portaven guardat a la bossa, anaven en direcció contrària a allà on volien anar... Déu n'hi do.
Bé, va ser una matinal molt divertida i entretinguda. Des de dalt unes vistes immillorables de la Cerdanya, una sortida més que recomanable. Al final surten uns 1.200 metres de desnivell positiu però que es fan força bé.