diumenge, 27 de març del 2011

Tossa d'Alp ( 2.536 m. )

Després d'uns quants dies veient les muntanyes nevades des de lluny, avui hi hem anat a esquiar. Hem sortit ben d'hora ( més que ho semblava amb el maleït canvi d'hora ) i hem pujat fins al refugi de Cap de Reg.
La setmana passada, ens digueren, estava tot ben nevat. Així doncs ens havíem proposat anar al Tossal Bobinar, al davant de la Tossa Plana de Lles. Ara bé, les temperatures dels darrers dies acompanyades de la pluja caiguda havien fet força feina. La neu s'havia fos i no començava fins al Pradell. A més a més, quan ja estàvem calçats amb les botes el cel s'ha acabat de tancar i ha començat a caure una barreja de neu i aigua. Per tant, veient que la cosa tenia poc futur, hem decidit recular.
Hem baixat i finalment, veient el mal temps que imperava a la Cerdanya, núvols grisos arreu excepte algun raig de sol escolant-se per alguna clariana, hem decidit fer-ne un de segur, la Tossa d'Alp.
Hi hem arribat ben entrat el matí però l'ascensió, deuen ser uns cinc-cents o sis-cents metres de desnivell a tot estirar, es fa ràpida per pistes i el descens, encara més.
No hi havia massa gent i si bé estava emboirat, de tant en tant el vent bufava i podíem veure una mica de paisatge. A més la neu era força bona de manera que malgrat tot, hem pogut salvar el matí.