dimarts, 22 de març del 2011

Calders-Montserrat-Viladordis, en bicicleta

Fa uns anys vaig fer Calders-Montserrat a peu. Va ser amb el centre excursionista acabat de crear i poc temps després, acabat de finiquitar. Bé, allò de morir de l'èxit. A les primeres sortides vàrem ser un munt de gent i cada mes en preparàvem una, però poc a poc, va semblar que s'anava refredant i finalment es va decidir preparar les caminades populars i la cursa de Calders.
Aquest cap de setmana, amb els de Calders Bike, hem fet altre cop Calders-Montserrat. Uns quants hem sortit des de Calders i ens hem trobat amb el gruix de gent a Viladordis, gent de Navarcles i Manresa. Després, tots plegats, hem acabat de pujar fins al santuari. La tornada l'hem fet fins a Viladordis, excepte un parell que han tornat a Calders.
Anar fins a Montserrat i tornar fins a Viladordis són uns 70 quilòmetres. Tornar a Calders, 90.
El recorregut no és massa maco. Té trossos que valen la pena, per exemple passat Castellgalí on entre camps verds que floreixen, sobresurt al teu davant Montserrat o bé la part de Calders i la del Montpeità. Però també n'hi ha força que no tenen res, al contrari potser, com quan passes per Bufalvent - on hi ha l'abocador - o per diferents urbanitzacions o bé quan passes el peatge de Montserrat i arribes allà dalt, a la "civilització". Que per cert, no reciclen, dit sigui de passada.
Malgrat tot ha estat una sortida divertida, com sempre aquest tipus de sortida són un repte i tornar i veure que a les cames els músculs es tensen com cordes de guitarra però aguanten, és gratificant i més si s'acaba amb una calçotada de germanor, tot comentant la jornada.