dilluns, 26 d’abril del 2010

Què hi fa aquesta gent.

El dijous passat anava com sempre a l'hora a treballar. Tot i això, per tal d'esgarrapar temps, vaig prendre l'autopista, per allò de sortir uns minuts més tard de casa i anar més tranquil.
Ja a Sant Vicenç, abans d'arribar al peatge, hi havia un control de la Guàrdia Civil. La veritat és que m'esperava que em paressin, compleixo tots els requisits. Porto el cabell força llarg, barba insultantment caòtica, cotxe vell i és clar, a la matrícula no m'hi manca el CAT.Dit i fet.
- Detenga el coche en bateria, por favor.
Ja està! Ara a justificar el sou d'un servidor.
Papers amunt i avall i que si està prohibit tunejar... sí, tunejar la matrícula, i pitos i flautes.
Realment faig mala ganya, no ho negaré, no en va vuit unitats dels enciams estaven per allà vetllant que un servidor no marxés escampant el missatge del Cat arreu o els mirés malament.A més a més, sembla ser que tothom està molt interessat en la meva vida, que si on vaig, d'on vinc... i com que un ja ha voltat força i a vegades oblida, fa com el Pelegrí, Pelegrí, Pelegrí, que d'on sóc o on visc o d'on vinc?
I lògicament a aquella hora no és hora per divagar i un, dos, tres, responda otra vez... a explicar que si un dia vaig néixer a Castellar, que si vaig anar a no sé on, que si el carnet no està actualitzat, que si naps i cols, i amb això que el temps passa i cal trucar a la feina.

Aleshores un de forçut, un armari, perquè si alguna cosa tenen és que els seus braços són com les meves cames, em convida a aturar el mòbil, però clar, tampoc li fa gràcia que li digui que cal que truqui a la feina en "patuès".
Vaja, que fou un dia d'aquells que veus que no faràs gaires amics. A més a més, quan simpàticament em diu d'arrencar l'adhesiu del Cat de la matrícula, no menys simpàticament declino l'oferiment i per tant, em regalen una recepta d'uns cent eurets i a sobre encara espera que li doni les gràcies tot signant. Per cert, que tot i ser la Guàrdia Civil, la recepta era amb formularis del Servei Català??? de Trànsit.
Però això sí, fan la seva feina i sobretot, vigilen l'ordre constitucional.
Aquest cop però, m'he estalviat més estona, perquè també n'aprenc. El comentari que li vaig fer fa un temps a un Guàrdia Civil, just quan em paraven, de si hi havia hagut algun atemptat, no li vaig dir. Ofès, el policia d'aleshores em va dir, que no, que para esto vigilamos, para que no haya.
Ara, realment n'hi havia hagut un feia poc... quina vigilància, no?

7 comentaris:

Eladi Martínez ha dit...

Vaja, vaja...
encara perden el temps amb aquestes tonteries en coptes de vetlalr per la nostra seguretat??
I al final te l'han arrencat ells o li han deixat per tornar-te-la a fotre d'aquí a uns quants dies??
Em sap greu que hagis començat així el dia, però és ben veritat si que anessis una mica més arreglat les coses t'anirien d'ua altra manera... ;-)
ànims, company!
Eladi

L'home que posava paraules als sentiments ha dit...

Perquè després diguis que la Guàrdia Civil no es preocupa per normalitzar l'ús de la llengua catalana. Resulta entendridor el detall d'utilitzar els formularis en la nostra llengua del Servei Català de Trànsit. Perdona que t'ho digui, Sergi, però són ganes regalar-los 100€ per una cosa així, com si no n'hi hagués prou amb el que ens foten fiscalment. A l'enemic ni aigua. Amb 100€ pots pagar-te una subscripció trimestral al diari AVUI, o subscriure't conjuntament a Sàpiens i Serra d'Or durant un any. Això seria fer nació. Pagar una multa és engreixar el seu poder sobre nosaltres.
Quan no estiguem d'acord amb una norma el que hem de fer és pressionar i lluitar per a canviar-la, però si l'incomplim el que aconseguim és donar-los cobertura per a que ens matxuquin una mica més.

Sergi ha dit...

Bé, encara el porto i suposo que serà fins la propera. De moment hi ha un recurs, ja veurem què passa... qui sap , potser hi ha altres maneres de treure la " E ", com alguns que veig que ho porten pintat amb esprai i ... però jo no ho faria això...

Rafa ha dit...

Què fort!
Això és malbaratar recursos públics.

Josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

Em pensava que la Guàrdia Civil ja no tenia competències de trànsit a Catalunya! (Això explicaria el tipus de formulari) Si algú t'ho pot confirmar, podria ser un motiu més per recórrer la sanció.

Amb la cara de bon nen que fas!

Ens veiem,

Josep

Lali Canet ha dit...

Avui hi tornaven a ser...però no m'han parat!