divendres, 9 de gener del 2015

Aprofitant l'avinentesa d'uns morts...

Just després del terrible atemptat a la seu de la revista Charlie Hebdo, en Xavier Albiol, aquell alcalde que repartia pasquins on equiparava romanesos amb delinqüència a la ciutat de Badalona, va fer una piulada on es plantejava si tothom havia de tenir els mateixos drets. Literalment deia que "Potser és el moment que la UE es plantegi si pot seguir amb la política que qualsevol té tots els drets. No totes les opcions són vàlides".
El que potser hauria d'aclarir però, és quins són els seus barems per tal d'oferir tots els drets i perquè, i a l'hora que ho fa, potser hauria de fer una gradació de la vàlua de les persones, per tal d'ajudar, a qui es pugui perdre per Badalona, a saber on està i què en pot esperar dels serveis municipals.  
És curiós que hi hagi personatges com aquest, que vomitin constantment contra qualsevol col·lectiu que li és incòmode, aprofitant moments de dolor i que encara ocupi un càrrec públic. 
Ell, que governa una gran ciutat, hauria de saber distingir els individus del col·lectiu i no hauria de criminalitzar el tot per la part, ja sigui per la seva fe -sempre diferent a la seva-, ja sigui per la seva ètnia -sempre diferent a la seva-, ja sigui per la seva llengua -sempre diferent a la seva- o bé per la seva pàtria -sempre diferent a la seva- . Un cop més ens mostra la versió més vil, depravada i inhumana de com de baix pot caure un ésser humà, menyspreant un altre perquè, o bé té unes creences diferents o bé perquè no ha tingut l'accés als recursos, als coneixements o als diners que ha tingut ell i tot fent un poti-poti de conceptes, equipara el terme diferència amb delinqüència. Diferència a ell, és clar.  

1 comentari:

Juan María ha dit...

Si un polític vol criminalitzar 'el tot per la part', que comenci amb la clase política (2.000 polítics imputats en casos de corrupció actualment, la majoria del partit d'aquest 'senyor').
Tots sabem que la reposta seria que no es pot ficar a tots al mateix sac. Tot dit.