dimecres, 29 de gener del 2014

Et deixe. Un curt. El tipus de film, pas el noi que també...

Hi ha metàfores, en forma d'imatges, que ajuden a entendre problemes quotidians, situacions complexes o punts de vista diferents. La situació de Catalunya dins d'Espanya és prou clara i potser no caldria. És de manual, d'escola bàsica, però a risc de fer-se un massa pesat per reiteració dels arguments, val la pena veure aquest curt. Repetir altre cop les explicacions i posar símils entenedors perquè aquells que no ho entenen, si és que realment no ho entenen i no són cínics i malànimes i la bona intenció els ennuvola el criteri, puguin capir-ho si tenen un mínim d'interès. I aquí hi entraria molta gent, excepte en Montoro.
Veient el còmic andalús, d'humor negre i aspecte alcoholitzat negar les balances fiscals perquè podrien fer-se servir d'arma pels Independentistes, és bo seguir fent pedagogia. Sumant arguments. Deixeu-me dir que les dites balances deuen ser terriblement desfavorables a Catalunya i sense marge de maquillatge, ja que sinó, amb les mentides i argúcies que fan els polítics de l'Estat per fer-s'ho venir tot bé, possiblement haurien preferit mostrar unes balances mínimament desfavorables i alterades, abans que donar carnassa a l'enemic -nosaltres- al no publicar-les. Però és clar, si no publiquen res i s'inventen un nou mètode estrambòtic, és que la sagnia és pitjor del que ens pensem i l'Estat ens succiona vilment per enriquir, sí, enriquir altres zones. I sinó com es pot qualificar que en certes comunitats de l'Estat el transport públic sigui millor, les autopistes dites autovies, els llibres de text gratuït i en algunes fins i tot ordinadors als infants, beques per estudis acabats i mil i una cosa que aquí no podem ni somniar a tenir-ho malgrat ho paguem a d'altres?
Val la pena veure aquest curt i sobretot, difondre'l entre aquells que no entenen el procés. Un curt de 9 minuts fàcil i clar.