dilluns, 13 de juny del 2016

Sense pressupostos, res de millores.

Que m'ho expliquin bé. Que m'ho relatin a poc a poc. Que no es deixin ni un mot i em confirmin que vetar els pressupostos era la millor opció.
Avui, en una reunió al Departament d'Ensenyament, deien que la cosa estava magre. Que, en no tenir pressupostos, moltes de les accions previstes de cara a aquest any, al curs vinent, no es podran fer i per tant, es treballarà amb el pressupost de l'any anterior, menor al que hi havia per aquest any. A més, i si no ho tinc mal entès, sembla que serà difícil que s'aprovi un pressupost per aquest any, per qüestió de terminis i per tant anirem més escanyats. La milionada que s'afegia a la partida, per exemple, d'Ensenyament, desapareix.
Sembla que quan prenen una decisió al Parlament no ens afecta, queda lluny, però d'entrada, la plantilla de mestres per al curs 2016-17, que ja hauria d'haver sortit com cada any, s'ha endarrerit i sortirà demà. Això sí, amb una forta contenció/retallada. I no ens enganyem, aquí hi surt tothom perjudicat.
Veient això, veient els escrits de personatges gents dubtosos de ser poc afins a les esquerres, em plantejo el motiu del veto. Potser ara alguns s'aprofiten de la situació i carreguen contra tothom per dir que és a causa del veto que no poden fer res, o potser és veritat i al no tenir pressupostos anirem més collats. No ho sé, però sigui com sigui, de recursos n'hi haurà menys i per tant, com que això sembla clar, demano, no, perdó, exigeixo que tots els polítics, tots, no s'aixequin de la taula de treball fins que no tinguem uns pressupostos, perquè les conseqüències de la seva decisió també els ha d'afectar. No pot ser que s'eternitzi la decisió o la prolonguin en el temps, sense cap tipus de responsabilitat sobre allò que han decidit. Són càrrecs públics. Càrrecs electes. La seva tasca és vetllar per la societat i com que tots saben que no tenir pressupostos és nefast, tots ho diuen, s'entén que restaran treballant fins que n'hi hagi uns que ens pal·liïn la situació a que ens ha avocat la seva decisió i esmerçaran tot l'esforç i el temps que calgui per redreçar la situació, treballant per presentar-ne uns de nous que siguin aprovats.