dilluns, 25 de gener del 2016

Maleïts lladres

Hi ha lladres i lladres. L'altre dia van entrar a robar a una casa d'aquí a prop, a uns veïns. Res. Uns treballadors que passen la major part del dia a fora i que de fet, a casa, poca cosa hi tenen. Records i quatre coses que han pogut comprar a base d'estalviar durant un temps. Fa més, van entrar a casa d'una amiga. També el mateix. Gent treballadora a qui és molt fàcil robar i que no necessita de cap destresa ni mèrit. Bé, l'únic mèrit que cal és ser un malànima, perquè si es tractés de gent que ho fes per necessitat, segurament escolliria aquells que no mostren cap tipus de necessitat, sabent de les dificultats que és arribar a final de mes per a un treballador i se'n solidaritzarien. Per tant, els que ho feren, segurament és perquè és el seu mitjà de vida i mancats de destreses i valor per entrar allà on sí que poden obtenir més però és més dificultós, on cal algun tipus d'habilitat especial, a part de saber de lleis, entren a cases fàcils on trauran poc i empobriran encara més a persones que malden per sobreviure, però és clar, és menys arriscat. Vaja, una mostra de covardia i perquè no, de baixesa humana,  
Entenc i fins i tot en moments de ràbia puc admirar certs lladres. Sobretot els que roben als bancs, aquí sí que cal una destresa i de fet roben a uns altres lladres. També alguns dels que roben coure. És veritat que ens empipen i ens fan anar malament, però sembla que és l'únic i petit maldecap que tenen aquestes grans empreses que ens collen i abusen de nosaltres, sobretot les elèctriques. Quin maldecap tenen ells a part d'aquests petits robatoris? Només cal pensar en l'exemple del Castor, que si bé no és elèctrica, sí que funciona com totes elles. Els beneficis pels amics del govern, les pèrdues pels usuaris. I així anem, que no podem fer res.
No dic pas que uns siguin els Robin moderns, i ara! Tots plegats només busquen el seu benefici però si més no, uns colpeixen aquells que s'aprofiten del sistema per enriquir-se mentre els altres, s'aprofiten del sistema per enriquir-se ells a base dels dèbils, dels que suren. Tots roben, però no és ben bé el mateix.