dijous, 20 de febrer del 2014

Fent ús en benefici propi

Llegeixo al diari "L'Actual" de Castellar del Vallès que el PP de Castellar tenia previst presentar una moció sobre l'ús del català a l'Ajuntament. Tot i això, per algun motiu, no l'han presentat i diuen que ho treballaran millor. I ja està bé. Perquè les coses s'han de treballar i pensar, madurar i reflexionar, com haurien d'haver fet amb el seu programa, que encara el tenen en construcció allà al bloc o bé l'equip, o potser amb aquesta moció, i s'estalviarien el ridícul.
El que és cert però, és que la maquinària la tenen greixada i ara sí, ara també, des de tots els estaments possibles, municipis, diputació, parlament, estat... engeguen iniciatives per atacar l'essència del país, per anar laminant una a una totes les capes identitàries fins a deixar-nos solament amb l'os. Nus.
I és clar, s'entén. Si ets del PP, és de manual fer servir la llengua a mode d'enfrontament amb els arguments que sigui, perquè això els dóna vots i la claca ho espera, encara que sigui construït sobre mentides, perquè hi ha llocs on la gent desconeix la realitat i es creu allò de que els catalans tenim banyes i dues cues i ho fan servir a tort i a dret. Però aquí, a nivell local, se'ls veu el llautó i fan ràbia perquè manipulen i menteixen sense escrúpols.
Venen el conflicte etern i repetit, aquella divisió social i la marginació d'una llengua estatal, amb un predomini aclaparador del català en tots els àmbits que no existeix al país i només és una excusa, un parany per fer polítiques agressives i totalitàries. Sabem, perquè anem a comprar, al cinema, a menjar o a l'escola, que el conflicte és pur màrqueting, una estratègia comercial de males persones per acontentar els amics d'allà lluny i aconseguir uns vots i algun copet a l'espatlla de tant en tant. I això és el que fa més mal, saber que gent que coneix la realitat i per tant el mal que fa tergiversant-la, faci servir l'engany i la mentida en benefici propi, sense tenir en compte els danys que produeix i només estigui pendent del seu progrés personal a nivell polític i econòmic.
I dol. Diuen que en política tot s'hi val, però crec que hi ha línies que no s'han de traspassar i aquestes són les que marquen l'honestedat, la veritat i el respecte vers als altres i tot això, des de fa temps el PP a nivell estatal i cada cop més a nivell municipal, s'ho salten sense cap tipus de recança i en fan bandera, demostrant que la societat per la qual dieu que treballen, els importa un rave.  

1 comentari:

Anònim ha dit...

"honestedat, la veritat i el respecte vers als altres" Coi si això fos veritat vols dir que existiria la política? XD