dimarts, 21 de maig del 2013

L'església és un mal exemple

Avui he vist que feien obres a l'església. Canviaven teules. Es veu que les darreres pluges i ventades han malmès un xic aquesta magnífica construcció. I és clar, per evitar degotalls, cal afanyar-se.
M'ha sorprès però, que no hi havia cap placa d'obres. Qui sap, potser se l'han descuidat o potser, tampoc seria massa estrany, estan exempts d'aquesta taxa també. Perquè aquesta institució que s'erigeix com a model a seguir, com a mirall on reflectir-nos, gaudeix d'una sèrie de privilegis només explicables a l'època feudal, sobretot si tenim en compte que vivim en un estat laic, encara que alguns fan com si ho ignoressin. Un altre d'aquests impostos és l'IBI. Es veu que una de les institucions que té més patrimoni, que a més a més en fa ús ja sigui llogant-lo, venent-lo o senzillament utilitzant-lo i en treu benefici, no ha de contribuir com la resta de veïns del poble. I ara, ells no! Tampoc paguen la d'escombraries, per exemple. Sí, ja ho sé, no generen massa deixalles, però no deixa de ser un argument poc sòlid car, a qualsevol fill de veí, produeixi o no deixalles, se li gira el rebut. A ells, no!
Al meu parer, insignificant si voleu, haurien de ser molt més conseqüents, perquè si volen alliçonar i sentenciar com ho fan, potser caldria que abans miressin a casa i actuessin de manera lleial. Tenen molt patrimoni. Riqueses fastuoses. Ben cert que diran que la majoria són regals i no està bé donar-los, argument estúpid però usat, però d'altres són d'origen menys noble.
Per això, com a institució, em produeix força repulsió. Els individus no, ja que com en tota esfera composta de persones, n'hi ha de tot tipus. Alguns lloables, d'altres menyspreables. Allà ells el que decideixin fer amb la seva vida si no afecta a infants. Però la institució, a més de retrògrada, caduca, absurda, incoherent, oportunista, desmemoriada i abusiva, és mentidera, no us sembla?

1 comentari:

Anònim ha dit...

...tot es fa a fi de bé, sempre s'ha fet així, són de tota la vida, pobre gent, que vols fer-hi, ja se sap, ...i així anar fent, no es paga per aquí, no es paga per allà, no pago per res i, a més a més, demano pel domund, pels negres de l'àfrica, per restaurar l'edifici, per mantenir la parròquia, pel seminari, pels misioners, etc. etc. Negoci rodó que fa 2000 anys que existeix, amb injeccions permanents de diner públic, i mentre hi hagi rucs hi haurà gent que anirà a cavall