dimarts, 7 de maig del 2013

LAPAO

És difícil fer una entrada parlant de la LAPAO i que no soni a broma. Què se'n pot dir? Poca cosa. Podríem parlar de l'afany aniquilador dels polítics del PP, ja sigui per por a tot allò que fa olor de català, ja sigui per baixesa humana. No ho sé, però sembla estrany que al segle XXI hi hagi qui encara vulgui trobar un nom a una llengua mil·lenària, ben definida i acotada. Senyors, que no estem parlant d'un poblat aïllat d'una civilització descoberta fa uns mesos!
Segurament aquest galimaties de noms deu ser intencionat -malintencionat- per disgregar. Per esmicolar. Per fragmentar. Fa temps varen començar al País Valencià, dient que allà es parlava el valencià, més endavant a les Illes i ara a la Franja. És trist. Molt trist. I crec que s'ha de veure com el que és, una ofensiva espanyola per atacar tot allò que constati la unitat de la llengua i de resultes, l'origen comú de tots aquests territoris anomenats Països Catalans. Perquè els fa urticària i per això, perquè els fa a més por, car aquests territoris són bàsicament la riquesa econòmica del que en diuen Espanya, busquen qualsevol argument, per nimi que sigui, per contradir proves científiques.
Diuen que ara volen portar a votació si la Lluna és una illa habitada d'Espanya. Faran una votació a les escoles de primària de pobles d'Extremadura amb més de 500 habitants i és clar, sent com són democràtics, acataran la decisió i els primers atles de l'any vinent ja vindran actualitzats. La Lluna serà TEO ( Territori Espanyol Ocupat )