dimarts, 15 de juny del 2010

Encara hi ha neu

Diumenge volíem fer l'Olla de Núria. Un clàssic. Un recorregut pels cims que voltegen el santuari, començant pel Puigmal i acabant pel Pic de la Fossa del Gegant.
Vàrem sortir d'hora per tal d'aprofitar el dia. Ja a quarts de nou érem a Fontalba ( 2070 m. ) i enfilàvem cap al Puigmal ( 2913 m. ). El dia pintava rúfol, però semblava que aguantaria.
Dalt del cim, malgrat les dates, encara hi havia neu. No massa, clapes disperses però esquitxat també de calabruix de la nit passada.



Des del Puigmal mirant al Pic del Segre.

Des d'allà estant i després de valorar el terreny, tot veient com anàvem d'equipats - calçat còmode per córrer algun tram i lleugers d'equipatge - decidírem deixar-ho estar.
A l'alçada del Pic del Segre i a tocar del de Noufonts també, semblava que just als colls hi havia força neu, congestes ventades que ens obligarien a passar més per la cara nord, on la neu semblava assegurada.
Així doncs, un any més, és el segon que ens passa amb el Robert, vàrem decidir no fer la volta de l'Olla i fer la clàssica Fontalba - Puigmal - Núria - Fontalba.
El recorregut són uns catorze quilòmetres i el desnivell uns mil metres positius. Va ser una volta divertida, sobretot baixant del Puigmal on comença a haver-hi una tartera de pedra petita que convida a córrer i saltar. Baixant ens trobàrem força gent que esbufegava pujant, demanant-nos pel cim, com també ja al cotxe algú que començava la sortida tot i la boira que es veia a alçada.
Férem marxa enrere, i que per molts anys ho puguem anar fent.