dilluns, 30 d’agost del 2010

Socialitzem les despeses, privatitzem els beneficis ( Vilafruns )

Segurament ho he somniat. Possiblement l'àpat generós i la caloreta de finals d'estiu m'ha jugat una mala passada i la notícia que avui he sentit, que començaven a tapar el runam de Vilafruns, no deu ser certa, o si més no, no l'han dit al Comarques.
He buscat i rebuscat, mirat i cercat, però aquella notícia on una enginyera de l'ACA ( Agència Catalana de l'Aigua ) apareixia explicant els treballs que es feien per impermeabilitzar la muntanya salina de Vilafruns, potser no ha estat difosa. Si més no a la pàgina de notícies de TV3 no l'he sabut veure, ara bé, a d'altres mitjans sí que l'he trobat, més o menys i sort! M'he arribat a pensar que estava somniant o pitjor, que m'imaginava coses i hauria de començar a reservar hora pel frenopàtic.
Però bé, resulta que no. L'han difosa i deien ben clar que serà la Generalitat - diguem-n'hi ACA - generosa amb calés d'altri, qui pagarà aquesta feina, tot i que correspondria a Iberpotash restaurar allò que han malmès, però l'empresa minera, res, a treure'n benefici, la comarca a patir i el país a pagar.
Ara, si volem veure desaparèixer aquestes muntanyes de sal que maten aqüífers i camps, potser és l'únic camí, això o bé aquestes empreses si han de fer-ho com cal, marxaran a un altre país subdesenvolupat... o no, vés a saber.