diumenge, 15 de juliol del 2018

Cau dels emboscats i Queixal corcat amb nens


Ahir, amb una colla amb nens, vàrem anar a fer el Cau dels Emboscats i el Queixal corcat.  Està als Emprius, al costat del Montcau. Dúiem nens de 5 a onze anys. És un recorregut que ara, a l'estiu, està prou bé i més per fer amb nens.
Vàrem deixar el cotxe a tocar de la carretera, passat Sanllehí, bastant abans de la font de la Guineu, que es troba ran de carretera, cap al quilòmetre 19. Des d'allà surt un corriol que puja directe al Montcau, per la cara nord i a tocar d'aquest surt el sender que va planejant fins al collet del Llor.  És un sender ombrívol, amb força arbres, que passa entre zones d'alzinars i alguna codina amb romanís i molt boix.


Des del collet, es baixa un xic per després enfilar la pujada, que travessa una codina, fins a dalt dels Emprius.
A dalt, el primer trencall gairebé que et trobes, et porta al Cau dels Emboscats. En aquest cau s'hi va amagar gent durant la guerra civil, com havia fet el meu avi allà a una cova a Castellar del Vallès. És una cavitat que s'obre a terra i després d'eixampla, amb una finestra a dins. Es baixa un primer tram desgrimpant una paret amb un parell de claus i després hi ha una escala artesanal feta amb branques. Al fons d'aquesta hi ha una coveta, però està plena de mosquits.
Amb els nens vàrem baixar bé, tot i que els vam haver de donar un cop de mà tant per baixar com per pujar.


Després, altre cop a la carena i després d'esmorzar, vam seguir fins on s'acaben els arbres, que surt un corriol que porta al Queixal corcat. Aquest és una agulla, foradada per dins. Permet escalar-la sempre ben segur, ja que encara que és estret, es puja bé i sempre vas protegit. A dalt de l'agulla però, vàrem estar més alerta, ja que té caiguda per totes les bandes. La vista des d'allà s'ho val però i els nens van gaudir de l'aventura.


Després de signar, en unes llibretes que hi ha guardades en un pot, vàrem baixar i desfent camí, vam tornar cap al cotxe.
És una matinal fàcil, que té molts encants i que pels infants esdevé interessant i un xic aventurera.