diumenge, 18 de febrer del 2018

Taga de Ribes ( 2.040 m. )


Avui he anat a esquiar amb el Robert. Hem anat a fer el Taga de Ribes de Freser ( 2.040 m. ).
És d'aquells cims que es fa sovint però que amb neu ja costa més, ja que només està nevat, per poder pujar amb esquís, alguns dies d'hivern.
Hem deixat el cotxe passat Pardines ( 1.224 m. ) i hem pres una pista que anava baixant fins a la vall per després enfilar-se cap a Santa Magdalena. Una pista gelada i obaga que hem fet amb els esquís a l'esquena, un quilòmetre i mig. Des de Santa Magdalena ja ens hem pogut calçar els esquís.
Hem anat pujant per la pista fins que el camí es desvia i s'enfila cap al cim, cap a una vall ben marcada que passa entre dos turons.





La neu era un xic gelada i plena de traces. Hem anat enfilant-nos fent algun flanqueig un xic exposat, però ràpidament hem arribat al fons de la vall per on hem anat pujant fins al cim. A la part de dalt la neu era millor. Neu pols amb una base gelada.
A dalt del cim no hi feia gens de vent. Avui feia un dia clar i lluminós. Des del cim es tenien grans vistes del voltant. A una banda el Puigmal ben nevat i tota la serralada al Gra de Fajol. Més a l'oest el Pedraforca blanc i captivador. Al sud, sortint d'un mar de boira, el Montseny. Traient el cap elegant.
Feia un dia per estar-se al cim gaudint de la vista i del sol.
Per baixar, després de fer uns quants metres amb els esquís a l'esquena, a dalt la capa de neu no era molt contínua com per baixar, ens hem cal çat els esquís i hem pogut gaudir d'unes baixades ben divertides. Trams de neu gelada i dura, altres de neu transformant-se però encara sòlida i al final, algun tram de neu pols.
Hem baixat per una altra banda, intentant aprofitar les millors pales i n'hem trobat un parell de ben dretes i distretes.
Al final hem fet uns 900 metres de desnivell amb una neu ben divertida.

Per veure més fotos, cliqueu aquí.