dissabte, 3 de febrer del 2018

Bastiments ( 2.881 m. )


Aquest matí hem anat amb la Montse a fer el Bastiments ( 2.881 m. ). Hem aparcat a l'aparcament del mig de les pistes de Vallter i hem baixat a peu un xic fins a prendre el corriol que puja fins al refugi d'Ulldeter. En sortir del cotxe, aquest marcava sis graus sota zero. A més a més feia molt vent.
Quan hem pres el corriol del refugi, el vent ha desaparegut, ja que és un camí que passa enmig d'arbres. Pujant hem trobat molta gent. Molts amb raquetes, alguns amb esquís i d'altres amb grampons.






A partir del refugi la gent ha anat separant-se. Uns s'han quedat al refugi i d'altres han anat cap al Gra de Fajol per fer alguna canal o altra i la resta cap al Coll de la Marrana.
A partir del refugi hi ha pistes i tot està més destapat, per tant, hem tornat a sentir el vent amb força, ràfegues que et feien perdre l'equilibri.
Hem anat pujant per pistes fins que hem pres el camí que va directe cap al coll de la Marrana. El vent portava boira i ens l'anava amagant. L'hem pujat força bé, però a dalt, el vent cada cop ha estat més fort i constant, fins que no hem arribat a peu de la pala del Bastiments.
A partir d'aquí la traça s'enfila constant, fent ziga-zagues per suavitzar el pendent. Feia temps que no feia tantes voltes Maria. De tant en tant ràfegues de vent ens venien de dalt, escopint-nos de la pala. Per evitar-ho ens acotàvem tot inclinant-nos cap a la muntanya.
Un cop a la creu el vent ha bufat de manera constant i hem anat carenejant, sentint a la cara la neu repicar-nos, fins al cim.
Feia molt fred. Moltíssim.


Tornant a la creu hem tret les pells i hem iniciat la baixada. Una baixada molt divertida. La pala del Bastiments és força dreta i ample. Ja al coll hem dubtat uns instant per on baixar, ja que el vent fa cornises dretes, però cercant hem trobat un pas franc.
A partir d'aquí una baixada fàcil, ventada, amb bona neu i agradable.

Per veure més fotos cliqueu aquí.