divendres, 21 d’agost del 2015

Una entrevista entranyable

El maig de l'any vinent farà quaranta anys que es va inaugurar la primera escola  Bressola. Uns pocs nens i nenes, uns sis o set, van començar el curs a l'edifici de la Creu Blava de Perpinyà. Alguns d'ells fills dels mestres. Era un projecte arriscat i engrescador, portat per unes persones que creien en la llengua i l'educació, i aquell projecte, que començà amb molta il·lusió i poc més, a dia d'avui és una realitat força sòlida, amb sis escoles i un col·legi i amb més il·lusió per seguir creixent.
Per rememorar l'efemèride i alhora per donar a conèixer encara més el projecte tot despertant consciències -la demanda supera amb escreix l'oferta per la manca de recursos-, es farà un documental sobre les escoles. En aquest parlaran diferents persones que han intervingut al llarg de la història de la Bressola, des de mestres, alumnes i famílies, a gent que ha col·laborat amb l'associació de suport a les escoles, desgranant en aquest recorregut vital el passat d'aquesta, el seu present i sobretot el seu futur. Vaja, un fotimer de gent que amb el seu granet de sorra ha contribuït per tal que aquest projecte hagi perdurat en el temps. Una flama encesa que s'ha anat passant de mà en mà i que a cada traspàs, ha augmentat la seva lluentor un xic.
El documental està previst que vegi la llum cap a l'any vinent, coincidint segurament amb la data assenyalada i com no podia ser d'altra manera, hi hem participat.
Van venir a casa el Xavi i la Montse -d'Andròmines TV- a fer l'entrevista. Va ser una xerrada molt entranyable, pel clima que es féu i pel tema que abordàvem. Vàrem recordar moments molt especials i per uns instants, vàrem reviure altre cop aquells anys. A mesura que parlàvem, ens adonàrem del que havia representat participar en aquest projecte i de fet, del que representa la Bressola per a nosaltres. Tot i que és una història de fa temps, és força present en molts moments, ja que va ser un punt d'inflexió a la nostra vida.