diumenge, 24 de març del 2013

Cambra d'ase

Sobre el cap del Marc es veu la canal
de Vermicelle. A l'esquerra la canal central,
més ample. 
Avui amb el Marc hem anat cap a la Catalunya Nord, a Eina. Hem deixat el cotxe a l'aparcament de les pistes d'esquí del Cambra d'Ase i per aquestes hem enfilat fins al circ que dóna nom a les pistes. Allà, ja visible des de lluny, entre d'altres hi ha una canal ben popular, estreta a primer cop d'ull i dreta que s'enfila fins a la carena. És la canal de Vermicelle. Després, un cop a dalt, a la carena, es pot anar  remuntant fins al cim. Tot i això avui no anàvem a fer el cim. Anàvem a pujar per la Vermicelle i a baixar esquiant per la central, més ample.
Fins a peu de canal m'ha costat força arribar-hi. Vaja, m'arrossegava. Una mala nit, el petit de casa refredat, i un refredat propi, m'han deixat exhaust. Després però, ja a la canal, m'he refet i poc a poc hem anat pujant. La neu estava molt bé, neu pols compactada i el pas d'altres esquiadors havia fet que quedessin ben marcades unes escales. Només calia anar fent concentrat. La baixada, per la canal central ha estat també molt bé. La qualitat de la neu era força bona.
Ha estat una bona sortida, sobretot perquè és d'aquelles que en tenia moltes ganes. N'havia sentit a parlar força de la canal de Vermicelle i tenia ganes de fer-la. Fins i tot l'havia anat a veure aquest estiu per prendre mides. Una sortida molt recomanable.