divendres, 13 de maig del 2011

Estratègies de partit II

Avui, sortint d'escola, a la plaça, hi havia una carpa dels socialistes. Repartien globus a tort i a dret. Globus del PSC per la mainada i somriures pels grans.
Segurament és lícit, segurament volia ser un acte de campanya original, però posar-se a les portes de l'escola amb un globus per captivar als infants, m'ha fet pensar en aquella llegenda urbana, aquella dels que es posen a les entrades de les escoles repartint caramels amb substàncies addictives. Un globus a canvi de la teva fidelitat. Un globus enverinat per la teva voluntat.
Sembla que s'aprofiten de la il·lusió d'un infant per fer-t'hi acostar, per fer-te anar amb propaganda d'ells pel poble si vols estalviar-li un disgust al nen que no hi entén de política. Aprofiten l'ocasió.
Quan es cau tan baix, quan la finalitat justifica els mitjans, aleshores es traspassa una barrera i encara que només són globus, encara que només són regals innocents, deixa entreveure el tarannà de cadascú.
Ja ho diuen, per les seves accions els coneixereu. L'altre dia amb la votació en contra dels interessos de Catalunya, avui seduint els infants per captar els grans.
S'han ben retratat, altre cop.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sta bé. M'ha fet molta gràcia la cita de l'evangeli, tot i que potser no recordaves que era una frase dita per Crist. Allò que importa és la frase, no qui la va dir.

Sergi ha dit...

Bé, se li atribueix... però en tot cas el més important és l'essència de la dita i no qui la diu. ;)

Tinet ha dit...

Precisament vaig passar per allà amb el Julià i em va dir que volia un globus vermell. Per sort, recordava que a casa en teníem uns quants de grocs que ens van donar (no pas al costat d´una escola) i el vaig convèncer de no agafar-ne cap i que ja li inflaria els de casa.