divendres, 11 d’agost del 2017

Puig de Montgròs ( 1.133 m.) a Montserrat




Avui hem anat amb l'Oriol a Montserrat. De fet volíem pujar a Sant Jeroni des del monestir, però veient com estava de ple de gent, hem acabat anant cap a Can Maçana.


Hem aparcat allà i hem pres la pista que s'enfila cap a les Agulles. Al cap de poc hem pres un corriol que marxa cap al refugi Vicenç Barbé. Tot i això no l'hem seguit massa perquè de seguida, seguint unes marques vermelles, hem pres el camí de les agulles. És un corriol que va passant entre agulles, alguns trams amb cordes, d'altres grimpades fàcils. Sempre pujant fins al Portell Estret, un collet que et permet baixar altre cop a Can Maçana però per l'altra banda.




D'allà hem pres un corriol que baixava enmig del bosc, entre alzines, cap al refugi. Avui estava tancat.
Després hem pres el PR que va cap al Coll de Port i des d'aquest, cap al cim del Montgròs ( 1.133 m.).


Feia un dia fresc i agradable. Hem anat corrent a trossos, excepte quan pujàvem per les canals, força dretes. Al cim hi havia un parell de gavatxos que semblava que volien baixar amb parapent, tot i que el vent que bufava no els ho posava fàcil.
Des del Montgròs hem anat a buscar la canal de la llum, per pujar fins al coll de Migdia, per creuar la carena i baixar de nou cap al corriol que porta a Can Maçana. Aquest corriol és força planer i passa per sota la cadireta, on avui hi havia gent escalant.


Aquesta volta és força divertida, fàcil i entretinguda, tot i que cal estar a l'aguait per no perdre el camí, ja que les marques no es veuen massa.

Per veure més fotos cliqueu aquí.