dimarts, 19 de maig del 2015

Els programes electorals de Calders

Avui que estava ociós i tenia en mans els programes electorals de les dues formacions que es presenten a Calders, m'he entretingut a donar-els-hi un cop d'ull. No pas perquè tingui dubtes a qui votaré, és clar, sinó per veure què proposa cadascú.
La veritat, no sé com aniran aquestes eleccions, però de fet hi deu haver algun partit polític que deu pensar que ningú es mira els programes i menys se'ls llegeixen, perquè sinó, no s'entén que presentin quelcom tan poc harmònic i antiestètic com el que han "bustiat" i penjat a la xarxa, tot i que això és una opinió personal i com totes discutible, i menys amb tan poca substància al darrere com la que hi ha, i això és un fet. Vaja, que si més no pel programa els coneixereu.
En Junts per Calders s'intueix que s'ha fet un treball d'equip, que hi ha un conjunt de propostes consensuades o això ens volen fer creure i així ho relaten, mentre que en l'altre, el convergent, no el del facebook que és poc més que un llistat, sinó el que varen passar casa per casa juntament amb la carta que es va repartir indiscriminadament per tot Catalunya, cada candidat a regidoria diu el que ell faria. Només ell. Ras i curt. Costa de veure-hi rastre d'equip. Jo, jo i jo. Lluny queda l'eslògan dels tres mosqueters, però és la seva elecció. Regne de taifes.
En el que seria el desplegament dels programes, em sembla que no hi ha massa color. Us commino a llegir-los per no condicionar-vos, però si us els mireu, res, a simple vista, veureu que quan traieu el que són intencions del que són propostes, el que són obligacions del que són decisions, el que són realitats del que són desitjos, molta palla marxa i en un només queda un esquelet pírric i pelat, mentre que en l'altre, la teca sobresurt i costa de fer marxar. De fet no sé si és massa densa o massa agosarada, però posats a demanar, jo demano la lluna i si no la puc tenir en un cove, ja m'ho diran uns altres, jo no em tallaré les ales abans de volar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Sergi, soc l’Enric Pons Obiol, he llegit amb molta atenció els teus escrits, els qual segueixo doncs veig que tens una sensibilitat especial per escriure sobre moltes coses, però ara concretament sobre aquest tema et demanaria que una vegada passat el dia 24, et donis una estona per poder parlar amb tu personalment , doncs crec que la gent que analitza hauria de valorar molt la importància de les paraules i que aquestes no serveixen per desunir sinó tot el contrari.

Sergi ha dit...

Encantat de parlar amb tu, abans, després o durant.Ara, suposo que estaràs d'acord amb mi que criticar/comentar/valorar un programa electoral és lícit. A més, potser és el moment de fer-ho, perquè un cop passat el 24 aleshores aquell programa serà el que s'hauria d'executar i sinó ho dius ara, potser després sempre se't podrà ensenyar com a full de ruta.