dimarts, 26 de maig del 2015

El nou equip de govern

Ja tenim nou equip de govern a Calders. Després d'unes votacions ajustades, si setanta vots de diferència en un poble petit es poden considerar com ajustades, Convergència prendrà el relleu a la Candidatura i governarà aquests propers quatre anys. De fet, la darrera legislatura han governat amb coalició amb la Candidatura i ja van tenir el camí aplanat per esdevenir primera força, quan l'antic alcalde va fer un pas enrere i va delegar certes funcions al representant de Convergència en comptes de la tinent d'alcalde del seu partit. Però bé, ara ja no és moment de lamentar-se. El que està fet, fet està i si bé podria semblar que el resultat és desesperançador per aquells que optàvem per una altra opció política, hi ha certs aspectes que pronostiquen una legislatura força interessant i possiblement més positiva que la que deixem enrere.
El primer és que torna a aparèixer l'oposició, eliminada hàbilment la darrera legislatura. Per tant, l'esperit crític i la transparència que es van veure afectats per la manca de control a l'acció de govern, ara tornaran a escena i és clar, quan cal retre comptes del que es fa, aleshores tot és més entenedor i pot ser més acceptat i, de retruc, es poden compartir més certes decisions.
Un altre aspecte que em sembla interessant, bàsic, és que l'equip opositor està format totalment per gent nova dins del consistori, amb moltes ganes i empenta. Saba nova per al vell arbre consistorial. De segur que sacsejaran l'equip de govern i l'esperonaran per tal de que faci la seva acció de govern de la millor manera possible.
Pel que fa a l'equip de govern, també sembla que s'hi afegeix alguna peça interessant, algú amb qui, malgrat no tenir la mateixa visió política, sí que li sé i comparteixo una visió d'estima pel poble i per tant, ja des d'ara crec que tot allò que plantegi, des del seu punt de vista serà en benefici de tots i per tant, malgrat no fos el que jo faria, caldrà tenir-ho en consideració.
I el darrer aspecte que segurament serà diferent, és que el nou alcalde, una persona més bregada en la política que l'anterior, possiblement acceptarà més la crítica i qui sap si a partir d'ara ja no caldrà témer a l'hora opinar sobre l'acció de govern i fins i tot, les opinions emeses potser seran tingudes en compte si cal o ignorades si és el cas.
Per cert, no puc acabar sense felicitar ambdós partits i aquells que han entrat al món de la política municipal per, desinteressadament, donar temps, energies i esforços per millorar el poble, perquè de fet, fer de regidor, ja sigui a l'oposició o a l'equip de govern, és una feina complexa i moltes vegades desagraïda. Moltes gràcies i que tinguem molta sort!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla interessant l'article, però tot i entenent aquesta vessant tant sarcàstica a la què estem acostumats amb el teu bloc, crec que vas una mica equivocat, ja que la "nova candidatura" o oposició, no són tant nous, com molt bé sabràs, d'alguna manera o un altre han estat vinculats a l'Ajuntament amb anteriors legislatures, per tant, crec, en la meva humil opinió, no hi ha tantes persones noves, que donin aire fresc. Sí que és important, el fet que hi hagi oposició, però sempre intentant arribar a un acord, única i exclusivament pel bé del poble, ja que la gent que entra a l'Ajuntament han de mirar en definitiva pel poble, sent transparents i aclaridors amb tot el què es fa. Això sí, el més important a tenir en compte és no criticar només la feina feta per l'anterior candidatura sense conèixer de primera mà els motius pels quals s'han fet les coses i les decisions presses a cada moment. En primer lloc, una mica de respecte per tots.

Sergi ha dit...

Que jo sàpiga, cap dels que ara estaran a l'oposició, ha estat a l'ajuntament i per tant, són tots nous.