dimarts, 1 de juliol del 2014

En Wert i la mare que el va parir

Fer càlculs amb les propostes de l'Estat és d'aquells exercicis més absurds i inútils que es poden fer, a més d'irritants. El que et deuen, no t'ho donaran i el que tens, t'ho fotran. Potser per l'únic que serveix és per constatar que  allò que ja havies suposat és cert i que malgrat et diguin que veus fantasmes arreu, aquests són més vius que mai.
Avui he fet quatre càlculs amb la propina d'en Wert. Aquells sis mil euros i escaig que haurà de pagar la Generalitat per nen/a que rebutgi el sistema públic i es decanti pel privat en castellà. Està clar que aquesta prima que ofereix a les famílies que escolaritzin els seus fills fora del sistema públic va encaminat a laminar la cohesió del país sota el pretext d'una hipotètica llibertat d'elecció, però de fet el que vol és combatre la immersió. Dividir per qüestions de llengua. És d'aquelles iniciatives que crea un problema on no hi és, si més no a nivell de país. A més a més, segur que hi haurà gent que s'apuntarà al carro, perquè en època de crisis que t'ofereixin una morterada per canviar d'escola és força suculent, i segur que molts s'hi aferraran per subsistència i es farà servir per justificar l'atac sistemàtic i constant al model de país.
Un altre aspecte és que el sentit comú diu que difícilment es podrà distingir entre aquell que canvia d'escola pel tema de la immersió i aquell que tria una opció d'escola privada per altres motius, de manera que de forma encoberta es subvenciona aquells que trien un model educatiu fora del consensuat dins del país. Vaja, que a més de les subvencions que el nostre govern dóna a certes privades, subvencionarem a més ara a les famílies que rebutgen entrar dins del consens de país. Mentre tots bevem llimonada, haurem de pagar taronjada per a aquells que van a la barra i demanen el que els ve de gust i quan els ve de gust.
Per cert, que si fem quatre càlculs tot agafant les dades del curs passat, nombre de nens i pressupost anual, veurem que la quantitat que hauria d'abonar la Generalitat si tots els infants accedissin a anar a un centre Wert, la suma total seria superior al pressupost anual del Departament d'Ensenyament, fet que mostra que els càlculs s'han fet més que per resoldre una injustícia segons en Wert, per torpedinar l'administració catalana econòmicament a més del país socialment.