dijous, 10 de desembre del 2009

Se'n parla poc, per no dir gens.

A tres dies per a les eleccions més importants d'aquest país, si més no per a un tant per cent elevat dels ciutadans ( dels bons no dels de faràndula ), TV3 encara no en parla. I dic important perquè una pregunta tan directe i clara sobre la voluntat i el parer dels catalans mai s'havia fet.
Sembla però, que TV3 l'endemà farà un debat o quelcom de semblant sobre el tema. Ben cert que no els deu semblar prou noticiable o potser és que deuen tenir ordres d'explicar el mínim, de dir-ne només quatre coses de les imprescindibles per anar complint l'expedient, però no és rigorós. Ah, això sí, mentrestant anem veient el marcador de la Marató cada dos per tres i ens empassem un munt d'anuncis promocionant-ho.
Tinc clar que cal ser solidari, ben segur, però qui en serà de solidari amb la causa catalana? Qui vetllarà pel país si no som nosaltres?
Sort en tenim encara dels mitjans escrits que en parlen, perquè com deia Media.cat, si no surts als mitjans, és que no existeixes.
I sembla que és a aquesta premissa a la qual s'aferren per no donar-ne dades i passar de puntetes per sobre del tema, ara bé, potser a la llarga els sortirà car, doncs s'estan retratant, i qui sap si potser arribaran tard a una de les notícies més importants dels darrers anys.
De moment quatre eurodiputats seran observadors internacionals, la BBC i France 1 seguiran des de Tàrrega les consultes. També Le Monde, France-Presse, Reuters, la noruega Sami Press, Proceso de Mèxic, La Croix francès, el Volkskrant d'Holanda o la televisió pública de Luxemburg ja han acreditat periodistes. A més a més la BBC enregistra un reportatge a Osona sobre aquestes ... Tots menys la nostra. Per tot això, malgrat TV3, el ressò mediàtic internacional està garantit.
Per cert, avui s'han fet les votacions anticipades de Calders, amb una participació de gairebé un 3 %.
Veurem què passa diumenge.