dimarts, 30 de juliol del 2019

Refugi Marco e Rosa ( 3.630 m. )


Ahir vam sortir de Calders cap a quarts de nou del mati i a quarts de dotze de la nit arribàvem a Campo Moro ( 1.900 m. Aprox), als Alps.
Vam buscar un lloc per dormir arrecerats, un porxo que ens tapés un xic i aquest matí, cap a quarts de sis ja ens hem alçat. Hem carregat tot el material a la motxilla i hem fet camí. L'objectiu era el refugi Marco e Rosa ( 3.630 m.).
 El camí que surt del pàrquing és ben distret, entremig del bosc pujant a trams força dret. Guanya alçada fins que deixes el bosc enrere i comences a caminar entre rocs fins al refugi Carate, que està gairebé al coll.
A partir d'aquí es canvia de vall i comencen a aparèixer les primeres clapes de neu, fins el refugi  Marinelli ( 2.813 m. ).
En deixar el refugi, es puja fins un collet per una tartera i poc a poc la neu es va estenent més.
En aquest tram hem passat una placa plena d'esquerdes, zigzaguejant, fins al peu del promontori on hi ha el refugi Marco e Rosa.


Per arribar-hi primer hem pujat per una pala de neu, un xic dreta i després, passant per un pont de neu la rimaia, hem fet la ferrata.





És una ferrata amb una cadena tota l'estona. Al primer tram puja amb quatre escales un tros vertical, però després ja es suavitza, amb bones preses.
Arribar al refugi ha estat divertit. Demà, ben d'hora, cap a les 5 marxarem per fer el Piz Bernina ( 4.050 m. ).