diumenge, 7 d’abril del 2019

Tosa d'Alp ( 2.535 m. )


Avui amb el Marc hem anat a fer la Tosa d'Alp ( 2.535 m. ).
Hem quedat a les set al Lleó i després de prendre un cafè, hem anat cap a la Cerdanya. De fet volíem creuar el túnel per decidir què fèiem. A la zona nord de la Cerdanya semblava que hi havia núvols i per tant, ens hem decantat per anar cap a Masella on es veia ben destapat.
Hem aparcat a Masella. Feia força fred. Des de l'aparcament ja es veia que hi havia molta neu. Les pistes d'esquí, per on hem pujat, estaven ben trepitjades però a sobre tenien una capa d'uns deu centímetres de neu pols que deu haver caigut aquest vespre.



Hem pujat molt bé per les pistes, fins al cim. Tota l'estona per pistes per tal d'allargar un xic la sortida. El cotxe l'hem deixat a uns 1.900 metres.
A dalt, tot i que feia un dia prou clar, s'anava tapant a estones, bufava força vent. No ens hi hem entretingut massa. La sensació de fred era acusada. Just fer quatre fotos i treure les pells de foca.
Per baixar hem anat per la zona del tub, fora pistes, una canal ample i dreta amb molta neu. Ha estat una baixada molt divertida, tot i que calia fer força per anar fent girs, fins a peu de pistes. Després, l'últim tram, baixant per unes pistes amb una neu molt bona. Del cim a peu de cotxe és una baixada ben franca, ràpida i directe.

Per veure més fotos cliqueu aquí.

1 comentari:

Sergi ha dit...

La Tosa la tinc pendent i prevista, però serà quan no hi hagi tanta neu!