diumenge, 22 de gener del 2017

Un programa de Festa Major incomplert

Aquesta setmana, potser la passada, he rebut a casa el programa de Festa Major d'hivern de Calders. S'ha de reconèixer que hi ha força coses, però tot i això, no entenc perquè no s'inclouen al programa, activitats, que si bé no són exclusivament de Festa Major, si que es fan aquests dies.
Calders no és que sigui el paradigma del poble actiu. Es fan coses. Algunes. Però no massa. D'una banda perquè costa que la gent es mobilitzi i de l'altra, perquè potser a molta gent ja li va bé aquesta tranquil·litat. Ara bé, si durant un cap de setmana es fa el Cros escolar, per exemple, potser caldria esbombar-ho als quatre vents.
Avui, passejant, un cotxe m'ha aturat i m'ha demanat on es feia el cros. De fet, de cartells informant-ne no n'he vist cap, només un cartellet que deia "cros" l'altre dia que vaig córrer per la Guàrdia. Un cartell tipus dinA4 enganxat a un fanal amb la paraula cros, però no sabia si ja havia passat o no. A les cartelleres cap tipus d'informació, al programa de Festa Major tampoc. A la web, sí, s'ha de dir. Però qui la mira pel programa si el tens a casa? Per tant, i com que no s'ha publicitat prou, potser de corredors de Calders n'hi han anat pocs. No ho sé. Llàstima!
El mateix passa amb la Senglanada. Potser és l'activitat, no, segur que és l'activitat que mou més gent del poble. Ja sigui col·laborant o bé participant i excepte els cartells que pengen els de la penya, al programa de Festa Major, tot i que coincideix per dates, res de res. Si fos mal pensat pensaria... però no és això, conec els que ho fan i crec que potser és un problema de mans i de pensar-hi, però és gruixut. De cop i volta dues activitats que podrien sortir al programa de Festa Major, dues activitats que porten molta feina, animant a la gent a anar-hi, mostrant que de fet Calders és actiu en allò que li interessa, no surten. Com també el partit de futbol del Calders.
L'altre aspecte que potser també manca, és que parlen de tastets de teràpies naturals, però sense especificar res. Sorpresa! Ja t'ho trobaràs.
És una llàstima. S'ha deixat perdre una oportunitat per donar a conèixer diferents activitats que es fan i de retruc, potser, que aquestes tinguin més afluència. Potser de badocs, qui ho sap, però tot compta i moltes vegades aquestes activitats també es fan pels que badoquen i molts badocs, animen a repetir.

 

7 comentaris:

Jaume Carné ha dit...

Tens raó Sergi, però des de ja fa uns anys sembla que l'Ajuntament va per lliure. Pijor no es poden fer les coses, les que comentes i moltes d'altres, però vaja com que per l'Alcalde tot és culpa dels "d'abans"....

Salut hi hagi !!!

Eladi ha dit...

Sergi, totalment d'acord que caldria haver afegit al programa els actes de la Senglanada i del cros escolar. Jo vaig pensar el mateix.
Eladi

Anònim ha dit...

És ben cert. Tot i que la missa mai hi falta, no hi ha cap referència a la Senglanada, ni al cros escolar, ni al futbol. Com tampoc es diu quin llibre es presenta. Un simple "Presentació del llibre de Josep Girabal", sense títol, ni tema ni cap referència, com si tothom hagués de saber el títol, o descobrir si és una novel·la, o un llibre de poemes o un de física quàntica fa pensar que els lletraferits del poble ja es coneixen i ja ho saben i els pobres mortals, incultes i indocumentats ja ho haurien de saber. Diu molt aquest programa, la web, les cartelleres municipals, etc del nivell i transparència de la informació municipal actual.

Anònim ha dit...

Tothom és bo per comentar i queixar-se però no veig que hi hagi cap crítica constructiva en els comentaris anteriors. Sap greu però veure que tothom és bo per criticar però ningú per posar-hi solucions. Potser és parlar per parlar, però hi ha coses que abans de dir-les s'han de conèixer, i potser més d'un s'endurà una sorpresa, bona és clar, quan vegi que hi ha activitats que, per manca d'espai no han aparegut al programa de Festa Major, però sí apareixen en altres espais. Pel què fa al cros escolar, qui ha de fer la publicitat potser la feta per una altra via, segurament hi havia manca de cartells, però crec que la organització del cros bé des del Consell Comarcal, no des de l'Ajuntament. En quant a la senglanada, segurament hauria d'aparèixer al programa de Festa Major, tot i que no ho tinc tant clar, però potser els organitzadors haurien de fer més cartells i fer més publicitat, la feina s'hauria de repartir una mica més, i no dir que sempre es fan les coses malament. És molt trist que en un poble tant petit hi hagi aquestes baralles típiques de pati de l'escola i nens petits.

Sergi ha dit...

L'organització del cros escolar, si nom ha canviat, és quelcom conjunt entre l'Ajuntament i el consell. El consell envia a l'Ajuntament una proposta de cartell i aquest la imprimeix i la penja. De fet l'ajuntament paga els trofeus, la infraestructura, marca el circuit, posa personal si cal... Juntament amb l'AMPA... Bàsicament fa tota la feina, ja que el consell vénen a tocar manetes. Potser em referia més a cartells pel poble indicant què es feia i on. De la senglanada per descomptat que se n'ocupen ells, només era per aprofitar l'altaveu d'un programa que surt arreu. D'altra banda discrepar hauria de ser lícit, podent dir coses que sembla que no s'han fet bé, tot proposant com es podria fer. Tot i això, com ja vaig dir, sabem que de mans hi ha les que hi ha, però una cosa no treu l'altra.

Anònim ha dit...

Jo penso que el que realment ens hauria de preocupar és:
D'una banda la falta d'implicació a les activitats del poble (sembla que això va per bandos i estas a l'altra banda deu estar mal vist anar a les activitats organitzades per l'ajuntament) i quan qui organitza és proper a l'actual oposició, s'informa a l'ajuntament ? és fa res perquè l'ajuntament s'impliqui i és senti benvingut ?
D'altra banda hauria de preocupar que tota la carrega d'organització cultural recaigui només em un parell de regidors.
No creieu que hi ha temes, i l'activitat cultural del poble és un, en que ha arribat el moment d'anar tots a una ?
O es tracta d'un tot s'hi val per controlar l'alcaldia ?
Una adaptació d'una frase de Kenedy: no et preguntis que pot fer Calders per tu, sino que pots fer tu per Calders.

Sergi ha dit...

Jo diria que la manca d'implicació no és per colors, sinó endèmic. Costa mobilitzar la gent i per això la importància de publicitar-ho. Per descomptat que és una feinada i que només qui hi ha estat ho sap... Per això és important i molt difícil, teixir complicitats i fer que la gent s'ho senti seu... Com que al cros hi participi l'AMPA...