diumenge, 6 de juliol del 2014

El circuit del Canadell


No hi puc fer res. De debò. Des que va sortir que es tornaria a posar en marxa el circuit de motocròs del Canadell, unes quantes persones, totes de diferents àmbits i sense relació entre elles, m'han demanat què s'hi pot fer. Què hi puc fer. I no ho sé.
La seva demanda deu venir perquè el circuit es va aturar mentre érem a l'equip de govern i em veuen com algú que no hi està d'acord i és cert. Ara, uns anys després, s'ha tornat a permetre, sembla que argüint el dret a fer negoci del responsable d'aquest, però obviant tots els que hi surten perjudicats, diferents cases rurals de l'entorn, una gossera propera i el medi natural en general. El problema és que a dia d'avui aquestes persones que estan en contra del circuit difícilment trobaran on aferrar-se, ja que a l'Ajuntament no hi ha oposició. Així de clar i de trist. Des de les darreres eleccions l'equip de govern, no associat amb cap partit però proper a Unió, governa amb Convergència i el que havia de ser una aposta personal de l'alcalde, per tal de treballar tots a una, com va dir ell, a la pràctica s'ha traduït amb cap tipus d'oposició ni crítica ni censura i alhora sense cap tipus de control de l'acció de govern.
Ara, aquests que no volen el circuit no saben on trucar i es veuen desemparats i cerquen on poden. Quan es va aturar es va fer en base que aquest ocupa un corredor natural i per tant, perjudica certa activitat biològica. A més a més està a tocar d'una àrea de protecció natural, la Roureda de les Tàpies, on hi ha uns roures centenaris. Quan hi ha activitat, els motoristes, lluny d'esperar-se a ran de circuit, volten pels encontorns i visiten aquests indrets, això sí, sense baixar de la moto. A més més el soroll arriba arreu com la pols, que no hi ha decret ni ordenança que aturi. És cert que a Moià ja hi ha el circuit verd, on poden córrer i fer salts, però sembla que no és suficient.
El problema que tindran aquests que no el volen per motius varis, és que si no hi ha una forta oposició el consistori no mourà fitxa, farà la tècnica de l'estruç. Ja va passar amb l'antena al Puig, van llençar el globus sonda i quan van rebre signatures dels veïns oposant-s'hi, van aturar el projecte ipso facto, al contrari de la venda de cal Peroler. Sobretot temen prendre una posició i enfrontar-se a qui sigui fent soroll. Deixen que els esdeveniments passin i fan d'espectadors.
Urbanisme de la Generalitat ja estava d'acord en que aquest circuit no hi havia de ser, més veient l'oposició del consistori i el suport, amb informes en mà del grup ecologista el Fanal i veïns varis, però va caldre batallar força per aturar l'activitat. A dia d'avui, el que menys es vol es fer soroll. Senzillament, anar a misses dites i si el propietari el vol fer i té bons contactes, que en té, endavant si ningú piula. Caldrà, si es vol aturar, fer soroll, més que el que fa el circuit.  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que fa aquest govern municipal amb el tema de circuit i d'altres és tramitar, el que la ciutadania li demana. Per cert , no com en el anterior que a alguns ciutadans no només els i tramitava , sinó que els hi aprovava i a d'altres ho deixava al calaix oblidat.
Com pots afirmar que l'equip de govern és proper a unió, perquè l'alcalde va a missa, això és ridícul.
Per acabar l’antena la va clausurar vosaltres sense cap altre alternativa, vareu deixar-ho penjat com moltes d’altres coses.
Entenc amb tots els teus escrits que vareu ser l’equip de govern modèlic, d’això hi hauria molt a parlar.

Sergi ha dit...

La ciutadania... http://www.slideshare.net/sergipich/salvem-lavalldelestapies?utm_source=slideshow&utm_medium=ssemail&utm_campaign=post_upload_view_cta