dimecres, 15 de desembre del 2010

Dalt dels núvols

A dalt un sol abrusador. Potser per ell, per la seva insistència, la terra bullia o això semblava.
I a les valls un xup-xup amb glopades de núvols d'un blanc esquerdat, alçant-se un pam de terra tot resseguint el relleu, volent escapar del fred però sense poder-ho.
Només els petits turons, empesos per un orgull malaltís, podien deixar enrere l'abraçada humida de la cortina blanca, com uns servidors passejant fins a Sant Jeroni.
Potser la realitat del fred a la plana o la mandra d'un dissabte al matí, ens regalà un jorn de poca gent sota un cel blau. Tan sols escaladors tossuts que surten malgrat glaci i quatre caminants despistats.
Montserrat encara conserva l'encant, sobretot si agafes alçada ràpidament i deixes enrere el parc comercial temàtic religiós. És veritat que gràcies a aquest, allà pots trobar les combinacions més estranyes, marqueses amb abrics de pell sintètica amb peluts apedaçats carregats de cordes a l'esquena, turistes despistats amb clàssics de camises a quadres o sotanes perdudes entre feligresos entusiasmats. Tot hi cap a Montserrat i potser per això, té el seu encant i periòdicament, ve de gust visitar la muntanya, sobretot per començar a trescar i veure el què deixes enrere. Un mar de gent badant.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que pobre l'expressió "comercial, temàtic, religiós" per definir el monestir de Montserrat i el voltants. A mi tampoc m'agrada, però estem tan envoltats de parcs comercials, temàtics i etc.que quan no ens interessa no ho veiem...Salut!

Sergi ha dit...

Fem-ne un llistat????

Anònim ha dit...

O.K! Per començar, totes les fires "medievals", creus que hi ha res més comercial? Can Barça, és comercial, temàtic i religiós (en el sentit estricte de la paraula)no? Els bars on fan futbol de pagament i on tothom hem anat un dia o altra, no? Salut!

Sergi ha dit...

Estem d'acord. De fet el futbol m'agrada però ja no en sóc un fidel seguidor, me n'he anat desenganxant, massa diners pel mig i de les fires medievals, què dir-ne, he anat potser a un parell en total i la veritat, tardaré a tornar-hi. Massa gent.
Però tornant a Montserrat, només vull dir que ho veig com un negoci, malgrat es disfressi de centre de culte. El monestir, que la muntanya, per sort encara no l'han pogut comercialitzar... tot i que ho intenten amb les restriccions als llocs d'escalada.