diumenge, 23 de juliol del 2023

Alt del Griu ( 2.874 m.), pic d'Ensagents ( 2.852 m.) i pic de Gargantillar o pic dels Llops ( 2.843 m.)


Ahir vàrem pujar amb la Montse, la Mercè i el Marc cap al refugi d'Ensagents. Vàrem deixar el cotxe al capdavall de la vall, on comença el corriol que puja al refugi i en poc més d'una hora ja érem a aquest. És un refugi lliure que està força bé. En aquest ja hi havia una colla però tot i això, vàrem trobar lloc per a tots. De fet marca que té espai per a catorze places i érem dotze persones. 
Aquest matí, força d'hora, cap a les 6, ens hem llevat i hem enfilat cap als llacs d'Ensagents. Són uns llacs força bonics, no massa grans i que els voreges per pujar cap al pic de l'Alt del Griu (2.874 m.).
Es puja per un corriol costerut, que va fent alguna ziga-zaga i arriba al coll d'Entinyola ( 2.660 m.). Avui era un d'aquells dies assolellats però ventats. Des del coll es té bona vista dels cims d'Andorra. Després el camí es desdibuixa, tot i que hi ha fites i marques grogues, i s'enfila fins un cim ample i obert amb bones vistes arreu. 



Des del cim hem pres, amb la Montse, la cresta que va cap al pic d'Ensagents ( 2.852 m.). El Marc i la Mercè han preferit fer una altra volta, acabant al Pessons. De lluny sembla una cresta amb algun pas compromès, però de fet, és una cresta que es va fent molt bé. Cal anar cercant el pas, ja que en algun tram es perden les fites, però amb paciència es va trobant i de fet, és fàcil de fer. No té cap pas aeri i sempre té un pas intuïtiu a fer. En poc menys de tres quarts ja érem al cim i baixàvem cap al coll de Pessons ( 2.823 m.).



Allà ens hem trobat de nou amb el Marc i la Mercè, que finalment han fet el Pessons i la Montse i jo hem anat cap al Gargantillar o pic dels Llops ( 2.843 m.). 
De nou de lluny es veia una cresta divertida, combinada amb trossos de pujada enmig d'herba i pedres i així ha estat. Algun tram, molt petit de cresta i altres trams de pujada a través d'herba i pedres. 
Un cop fet el cim hem desfet el camí fins al coll de Pessons i d'allà al refugi, on ens hem trobat tots per baixar plegats fins el cotxe.


Ha estat una bonica sortida, amb un desnivell de pujada avui d'uns 900 m. i uns 1.500 m. de baixada. Amb molt de sol i més vent. Un vent fred i insistent que ens ha acompanyat tot el dia. Però sobretot amb molt bona companyia.