diumenge, 5 d’agost del 2018

Dusit i khlongs


Quan passes uns dies a una ciutat, vas habituant-te a ella i t'esdevé més familiar. Avui he pres el metro. Són dues línies alçades, per això es diu skytrain i és molt nou. Hi ha trams que encara els van allargant. Un cop a la parada, he anat amb moto fins al Dusti Zoo. De fet és un parc molt gran on hi ha el zoo, al costat d'un sumptuós palau.
D'animals no n'hi ha massa i gairebé tots són de zones càlides, d'Àsia principalment.
A dins d'aquest parc hi ha un refugi antiaeri i un museu.
Sembla que la missió d'aquest zoo és la de conscienciar en el respecte pel medi ambient i així es fa evident tota l'estona, ja sigui amb els plafons, cartells o espais. Del museu poca cosa he entès, ja que estava tot pràcticament en tailandès i no porto prou temps com per saber-lo llegir.
Havia sentit a dir que era un espai prou respectuós, dintre del que cap, amb els animals. No ho sé, la cara del mico m'ha trencat el cor.


Entenc que és important la feina de conscienciació que pretenen, sobretot aquí, perquè tenen algunes espècies salvatges a la selva en perill d'extinció. A casa nostra de poc serveix, ja que poca vida salvatge queda.
Després, altre cop amb transport públic, he anat cap al riu, per prendre una barca i anar cap als canals secundaris, el khlong Dao Khanong
En aquests hi ha moltes cases que reposen al llit del riu on la gent hi viu. Hem vist força gent, des de nens banyant-se, altres ensabonant-se, molta gent pescant, fent la migdiada... tot i l'aigua que tenen.




Després del passeig he tornat a perdre'm per Bangkok, pels seus carrers laberíntics carregats d'olors, sabent que ja s'acaba. Deixant-me portar tot descobrint racons.
Demà ja torno. L'aventura s'acaba, encara que el dia sencer de vols també serà una altra aventura.

Per veure més fotos cliqueu aquí.