divendres, 9 de desembre del 2016

Costabona ( 2.465 m. )

Ahir vàrem anar amb el Marc a fer el Costabona ( 2.465 m. ). Passat Setcases surt una pista a mà dreta, que va fins a Espinavell tot resseguint el relleu de la muntanya. La vàrem prendre i al cap d'un parell de quilòmetres, quan aquesta passava per una zona obaga i estava coberta de gel, vàrem aparcar, a uns 1.600 m d'alçària.  Just allà, a uns cinquanta metres, surt un corriol que s'enfila cap al cim.
El primer tram és un corriol costerut, enmig del bosc, que vàrem fer amb els esquís a l'esquena, fins que s'obrí i ens els poguérem calçar. Ja gairebé al coll, es veuen unes vistes impressionants. A més a més ahir feia un dia ben clar, lluminós i amb un cel d'un blau rabiós fantàstic.

Només sortir del bosc vàrem començar a veure, primer la zona de Vallter; Gra de Fajol, Bastiments, Pic de la Dona, Pastuira i a mesura que anàrem guanyant alçada veiérem el Montseny, la Mola i Montserrat cap al sud, amb el mar brillant al fons. Cap a l'est, el cap de Creus, amb la serra de l'Albera, el Bassegoda i el Montgrí i cap al nord, el Canigó, la cresta del Barbet i una catifa de núvols amagant la Catalunya Nord entre d'altres.
Vàrem remuntar fins el coll de Pal i des d'allà, al cim. A la part alta hi havia força neu, a la part del mig, més exposada al sol i al vent, hi havia algunes clapes. De fet, un petit tram de flanqueig el vàrem haver de fer amb els esquís a l'esquena. La neu estava un xic glaçada.
Durant tot el camí només trobàrem algun grupet de gent, molts pujant des de l'altre vessant, segurament des del refugi de Costabona. i tots a peu o amb raquetes.
Malgrat els 800 m. de desnivell, la baixada no és massa llarga, perquè entre algun tram pelat, el bosc i algun turó que cal remuntar, la baixada és interrompuda. Ara bé, el tros que es pot, es gaudeix força i si fa una bona nevada, que tapi tot el flanqueig, ha de ser genial.  
Ahir vàrem gaudir molt. Un bon inici de temporada.

 

Per veure més fotos cliqueu aquí