dimecres, 27 de març del 2024

Pic de la Coma del Forn ( 2.683 m.)


Diumenge vàrem anar a fer el Pic de la Coma del Forn (2.683 m.). Feia un dia ben assolellat, amb vent quan sorties al coll. Vàrem agafar el telecadira fins al capdamunt de les pistes i des d'allà, vàrem buscar una canal ample, que s'enfila cap a l'estany de la Mascarida. El primer tram força obert tenia molta neu. Ara bé, a mesura que ens enfilàvem, aquest s'anava tancant fins a fer-se una canal més dreta. En arribar a aquest tram, vàrem optar per pujar fent un flanqueig, agafant trams de neu per dalt i després ja sense neu. 



Un cop a dalt, vàrem haver de baixar un petit tros bastant dret per agafar la traça que puja des del pla de Melí. En aquesta fondalada hi havia força neu encara. De fet volíem fer el Ventolau, però estava més justet de neu. Al Coma del Forn hi havia una neu consistent, d'aquelles que no és ni gelada ni pasta, just perquè els grampons, si en portes, s'hi aferrin bé, com un ganivet tallant mantega. Amb els esquís es pujava molt bé, regalat.

Tot i no haver-hi massa gent, t'anaves trobant amb persones que anaven o venien, alguns a fer el Coma del Forn, altres el Campirme o bé alguna canal. 


Al cim, tot menjant quelcom, vàrem poder gaudir d'un sol lluent i unes vistes excel·lents, tot i que el vent fred que bufava va fer que anéssim un xic per feina.  

La baixada la vàrem fer anant directe cap al pla de Melí. Una bona esquiada.