dissabte, 17 de febrer del 2024

Ecos de Montserrat

 Fa uns dies vàrem anar amb el Marc a fer els Ecos de Montserrat. Vàrem deixar el cotxe al costat de la carretera que va a Can Massana, a l'alçada de la font del Miracle.

Allà vàrem agafar el corriol que s'enfila fins al coll, on hi ha unes marques blaves que indiquen el recorregut cap als Ecos. Marques que seguiríem tot el matí fins que cap a la Canal de la font del Llum vàrem trobar marques grogues. Durant la pujada, per un torrent un xic dret en alguns trams i força inestable, ens va caure un bon roc. Pensant que era algú que pujava davant nostre, pels sorolls que sentíem, vàrem fer quatre crits, avisant que a sota hi havia gent. Ara bé, a dalt només vàrem trobar quatre cabres que ens miraren indiferents mentre pujàvem. 



El corriol que va pels Ecos és un corriol que va per dalt, saltant agulles, amb molt bones vistes. En algun punt hi ha un flanqueig de la codoleda un xic dret, però que es passa bé. Vam enfilar fins la miranda dels Aurons. Un punt on tens bona vista de la zona de Frares i Agulles. 

Tot seguit vàrem enfilar fins a un punt on hi ha una paret d'uns 10 m. que has de superar amb unes cordes i cadenes per poder arribar a la miranda dels Ecos. En aquest punt cal fer braços. Agafar la corda nuada i anar caminant per la paret fins a un arbre que hi ha. Un cop superada aquesta paret, hi ha un parell de trams més amb cordes, però que són com passamans. 


 
 

Un cop a dalt vàrem esmorzar, amb vistes a Sant Jeroni i els encontorns. Un indret espectacular amb un sol lluent al damunt. 

Després d'esmorzar vàrem anar a buscar la canal del Mico. Si bé el camí pren el torrent un cop al coll de la canal de la Font de la Llum, a la paret surten uns cables que ens guien fins a la canal. Una canal estreta i dreta que es baixa entre arrels i arbres. 


A partir d'aquí el corriol va baixant fins al corriol que porta a Can Massana i des d'allà al Miracle, on teníem el cotxe. Una volta preciosa per Montserrat amb bona companyia i sense trobar-nos pràcticament a ningú.