dissabte, 29 de desembre del 2018

Posets ( 3.369 m. ) i Tuqueta Roya ( 3.273 m.)


Avui hem anat amb el Josep i el Dome a la zona de Posets. Vàrem arribar ahir i vam dormir al refugi Ángel Orús.
Aquest matí ens hem llevat a quarts de sis i a quarts de set sortíem. El camí puja tota l'estona. Primer seguint el Gr 11.2 fins que l'hem deixat per prendre la Canal Fonda que ens ha portat al coll del Diente.


Allà hem estat mirant per pujar la Diente de Llardana. Una mola dreta i esbelta que impressiona. La neu estava poc compactada i veient la dificultat, hem desistit.
Des del coll puja el camí cap al Posets ( 3.369 m. ). Un camí entre pales amples i algunes roques fins a l'aresta final. El vent anava bufant. La pujada és fàcil i amb bones vistes.


Vèiem en primer terme els tres mils del voltant i a la llunyania, sobresortint d'un mar de boira, Montserrat i el Montcau. Un dia claríssim.
Un cop fetes les fotos hem baixat fins al coll Jean Arlaud per fer la Tuqueta Roya ( 3.273 m. ). Un cim ben nevat.
Aquí ens hem separat. Jo els he esperat mentre ells anaven a fer la Tuqueta de Llardaneta ( 3.325 m. ). Un cim força dret i fi. De fet m'han comentat que algun tram ha sigut de patir.
Ja junts, hem baixat cap al Forau de la Neu per unes canals un xic dretes, tot i que amb bona neu.


El Dome encara s'ha animat a fer la Tuca del Forau de la neu.
Un cop junts, ara ja sí hem baixat fins al refugi.
Demà, anirem a fer la Forqueta.

Per veure més fotos, cliqueu aquí.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Mare de déu, em queda tan lluny això... Enhorabona per aquests dos tresmils teus, i més dels companys. El Posets és un dels reis dels Pirineus, la meva admiració més absoluta. Fa vergonyeta dir que nosaltres demà anirem al Montseny a fer una mica de cames...

Sergi ha dit...

Iep... deixa'm dir-te que el Posets, des de l'Ángel Orús, és ben assequible ara. De debò.