dissabte, 9 de desembre del 2017

Pic de la Mina ( 2.683 m. )


Avui he anat amb el Taxt i el Dome a fer el pic de la Mina.
Hem quedat força d'hora, tant que quan hem arribat a Porta, anant cap al coll de Puimorens, la carretera encara tenia neu. Poc després hem vist el llevaneus passar vàries vegades. Hem hagut de posar cadenes fins al coll, on hem aparcat.
Feia un dia tapat, amb una boira densa i baixa enganxada a la muntanya.
Hem sortit de l'aparcament gairebé a les nou. Pensava que no hi hauria gaire neu, la cara sud està ben pelada però aquí, n'hi havia força.
Hem anat pujant per intuïció, ja que en cap moment hem vist el cim, bé, només gairebé a dalt, on s'ha destapat.



El Dome i en Taxt anaven amb raquetes i jo amb esquís. Hem pujat bé. Molta neu i un xic de fred, així com vent. El sol només el vèiem de tant en tant. A la part alta, gairebé al coll, estava més ventat i es veia alguna pedra.
A dalt el coll hem deixat els esquís i les raquetes i hem acabat de pujar caminant. El sol lluïa i la boira del voltant, de tant en tant, escampava i podíem veure els cims del voltant.
Per baixar he fet algun tros caminant, fins que he trobat neu contínua i després, si bé la neu estava bé, calia fixar-s'hi perquè la boira s'ha tancat i costava veure res. De fet, he baixat un xic massa i he hagut de fer un flanqueig per tornar a agafar el camí.
Mentre baixàvem ens hem creuat amb molta gent que pujava. Moltíssima.
Ha estat una bona pensada anar d'hora perquè hem pogut gaudir del cim tranquil.lament.

Per veure més fotos cliqueu aquí.