dissabte, 25 de juny del 2022

Pic de Balandrau ( 2.585 m.) i Fontlletera ( 2.581 m. )

 Avui hem anat cap a Tregurà per fer el pic del Balandrau ( 2.585 m.).

Hem aparcat just on comença el camí. Feia un dia assolellat i ventat. Força ventat. Al cim, es veien quatre núvols. Hem anat enfilant pel camí cap al coll de Tres Pics. A mesura que anàvem pujant, el vent bufava més fort. 




Hem arribat al coll amb sensació de fred pel vent i amb el cel cada cop més ennuvolat. En arribar al cim, aquest s'ha tapat un xic amb boira, però les ventades, l'anaven fent córrer. Sobre aquesta, alguns núvols més densos. Tot i això, de tant en tant el sol treia el cap. 

Hem estat una estona al cim, on hem esmorzat i després hem baixat de nou cap al coll. Un cop allà, hem enfilat cap al cim de Fontlletera ( 2.581 m.). La pujada és un corriol costerut entre mig de pedres. al cim bufava molt més i sense gairebé aturar-nos, hem començat a baixar per la carena, per un camí mal pintat entre herba. 

La baixada és força distreta i en poca estona hem arribat a la pista per poder desfer camí i arribar de nou al cotxe.


L'últim cop que vaig anar cap al Balandrau feia poc que m'havien operat i anava amb pals. A més va començar a llampegar i vàrem baixar sense coronar el cim. Avui l'hem fet i ha anat molt bé.